Fogékonyabbak a férfiak az alkoholizmusra?

Az alkohollal történik a legtöbb visszaélés, és a férfiak körében az alkoholizmus kifejlődésének esélye kétszerese a nőkének. Egészen napjainkig a sebezhetőségbeli különbség mögött meghúzódó biológiai okok tisztázatlanok voltak.

A kamaszkori internethasználat és a multiplex kockázattal járó viselkedés között van összefüggés

Kutatók komoly összefüggést találtak a kamaszok számítógép és internethasználata és a multiplex kockázattal járó viselkedésre (angol rövidítése: MRB) való hajlam között, beleértve az illegális droghasználatot, a részegeskedést és a védekezés nélküli szexuális kapcsolat létesítését.

Étel, vagy drog – a függőség hasonló

Lehet, hogy Ön úgy gondolja, csokoládéfüggő, de az nem valószínű, hogy azért távolodna el a barátaitól, mert szégyelli, hogy kedvenc csokoládé bonbonját egymás után bontogatja ki előttük.

A jogging függőséget okoz

Egyre gyakrabban találkozunk ezekkel a joggingolókkal, akik készek mindenre, hogy futhassanak hóban, hidegben, kánikulában. Az igen komoly Behavioural Neuroscience folyóirat szerint a gyakorló joggingolók olyan függőségben szenvednek, mely a narkósokéhoz áll közel.

A füstmentes dohánytermékek nem biztonságos alternatívái a dohányzásnak

A füstmentes dohánytermékek addikciós (függőségi) kockázata magas, hajlamossá teszi a dohányzásról leszokót a visszaszokásra, ezért nem szabad cigaretta, szivar, vagy pipa alternatívájaként használni – szögezi le az Amerikai Szív Társaság egyik irányelvében.

Az addikciót kutató orvosok szerint az alkoholizmusra való hajlam fokozottan járul hozzá a kóros elhízás kockázatához

Az amerikai St. Louisban (Missouri Állam) lévő Washington Orvostudományi Egyetem addikciót kutató orvosai vizsgálataik során arra az eredményre jutottak, hogy az alkoholistává válás kockázata az egyéneket az elhízás kockázatának is kiteheti.

Alkohol és cigaretta – mennyi a sok?

Mind tudjuk, hogy az alkohol és a cigaretta rosszat tesz. A hasonló tevékenységek rákhoz vezethetnek, szívbetegséghez, magas vérnyomáshoz – a lista pedig csak folytatódik. Tehát mennyi az a mennyiség, amennyitől még nem lesz bajunk?

Kokain, nikotin… függőség elleni oltás a közeljövőben!

A közelmúlt felfedezései lehetővé tették, hogy jobban megértsük a drogfüggőség mechanizmusait. Ennek köszönhetően hatékony gyógymódok kerültek elérhető közelségbe. A legígéretesebbek között a „függőség elleni oltás” kidolgozása többé már nem csak a képzelet szüleménye.

Diagnózis lesz az internetfüggőség 2012-ben?

A gyermekek és a tinédzserek egy bizonyos köre nagyobb valószínűséggel válik internetfüggővé, mint a többi kortársa, és egy új tanulmány szerint az internetfüggőség sokkal könnyebben bekövetkezik, ha a gyermekek depressziósak, ellenséges érzelműek, figyelemhiányos hiperaktív zavarban (ADHD), vagy szociális fóbiában szenvednek.

A kokain elrohaszthatja a bőrt

Amellet, hogy élénkké tesz és átvezet az érzelmi magasságokon és mélységeken, a kokain a bőrt is elrohaszthatja.


A füstmentes dohánytermékek nem biztonságos alternatívái a dohányzásnak

A füstmentes dohánytermékek addikciós (függőségi) kockázata magas, hajlamossá teszi a dohányzásról leszokót a visszaszokásra, ezért nem szabad cigaretta, szivar, vagy pipa alternatívájaként használni – szögezi le az Amerikai Szív Társaság egyik irányelvében.


© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!