Cikkek szakterület szerint

Babák

A kizárólag anyatejjel való táplálás sem véd az ekcéma ellen

Jelenleg nem áll rendelkezésre egyértelmű bizonyíték azzal kapcsolatosan, hogy a 4 hónapon keresztül kizárólag szoptatással történő táplálás csökkentené a baba esélyeit arra nézve, hogy ne fejlődjön ki nála ekcéma – állítják a kutatók a „Bőrgyógyászat Brit Szakfolyóirata” c. kiadványban megjelent publikációban. A szerzők, a londoni King's College munkatársai, azt mondják, hogy kutatási eredményeik tükrében felül kellene vizsgálni az Egyesült Királyság (UK) ekcémával kapcsolatos szoptatási irányelveit.

A cigarettafüst viselkedési zavarokhoz vezet

Azoknál a gyermekeknél, akik fejlődésük korai szakaszában már ki vannak téve a cigarettafüst káros hatásainak, tinédzser korukra abnormális viselkedési tünetek fejődnek ki – mutatta ki néhány müncheni tudós az általuk lefolytatott kutatás alapján.

Az anyaméhben éhező magzat agya mégis rendesen növekszik

Amikor a fejlődő babák növekedése az anyaméhben korlátozott, akkor tipikusan a testükhöz képest hatalmas fejjel születnek. Növekvő agyuk azonban védve van, más, kevésbé kritikus fontosságú szervek fejlődése kárára.

A kisbabák túlzott napoztatása később bőrrák kialakulásához vezethet

A túlzott napozás mindenki számára rossz, de különösen veszélyes a kisbabák esetében, hiszen az ő érzékeny bőrük még nem fejlesztett ki elég természetes védőréteget, amely ellen tud állni az intenzív nyári napsugaraknak.

A babák a fizikai világ értelmezéséhez kifinomult következtetést alkalmaznak

Tudósok azt állapították meg, hogy mielőtt még beszélni tudnának, a babák kifinomult következtetéssel értelmezik az őket körülvevő fizikai világot, melynek során az absztrakt elveket a megfigyelésből származó tudással kombinálják, és így alakítanak ki meglepően előrehaladott elvárásokat arra nézve, hogy az új szituációk hova fejlődnek majd.

A babahordozó kendő megfojthatja a 4 hónaposnál kisebb babákat

Az amerikai fogyasztókat arra figyelmeztették, hogy a babahordozó kendők (amerikai megnevezése: „sling carriers”) veszélyesek lehetnek a 4 hónaposnál kisebb babákra nézve, ha nem megfelelően használják azokat a szülők, mivel megfojthatják a kicsiket.

Tradicionális szoptatás vagy baba vezette hozzátáplálás?

“A babák rendszeres, rövid etetése jobban az anyuka és a baba előnyére válhat, mint a népszerű ‘baba vezette hozzátáplálás' módszere”, jelentette be a The Daily Telegraph.

Szülők vitája gyermekük halálának jogáért

Egy krónikus beteg baba édesanyja bíróságon veszekszik a gyerek apjával arról, hogy lekapcsolják-e az életmentő gépekről.

Az aktív gyerekek gyorsabban elalszanak

Miközben a szülők figyelik a gyermekeiket úszás vagy fogócska közben, gyakran mesélik egymásnak, hogy milyen jól alszanak gyermekeik éjjelente. Most már tudományos bizonyíték is alátámaszthatja a játszótéri beszélgetéseket.
 

Edzés a bilire

Végre, egy új taggal bővült a gyermek kiegészítők sora. Egy új bilire készítő műszer készült, ami csöng, ha a gyermek bepisil pelenkájába
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!