Cikkek szakterület szerint

Sportorvoslás

Sport és a menstruáció

Manapság egyre több serdülő lány és fiatal nő vesz részt különböző sportokban. Ennek eredményeképpen egészségesebbek, jobb kondiban vannak és aktívabbak. Az aktivitás javítja a szív fittségét, a csontok erősségét és az egészséget általában.

Égessük a kalóriákat az edzőtermen kívül is

Ha top formában akar lenni, az edzőterem hívogató lehet. Ha viszont nem szeret súlyokat emelgetni zenére, nincsen egyedül.

A sportteljesítmények csúcsa a 20-30 éves kor között van

Geoffroy Berthelot és Stephane Len, francia kutatók (IRMES Intézet, Párizs) legfrissebb kutatási eredményeiket az „Age” (Kor) c. szakfolyóiratban publikálták, az Amerikai Korosodási Társaság hivatalos kiadványában. A cikkben a szerzők az élvonalbeli atléták és sakknagymesterek teljesítményének evolúciójáról írnak.

A focisták gyakori fejsérülései miatt az amerikai Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem szakértői sajtókonferenciát tartottak

A neves amerikai Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem és Kórház szakértői sajtókonferenciát tartottak nemrég, melynek témája az a folyamatos orvosi képzési program volt, amely a profi focisták fejsérülés „járványtanával” foglalkozott.

8 fájdalom amit nem szabad figyelmen kívül hagyni edzés közben

Amikor izomfájdalomról van szó, van olyan fájdalom, ami elviselhető, amivel lehet tovább dolgozni és van olyan fájdalom, amire fel kell figyelni.

A fiúk csapatsportja a rossz viselkedésmintákat erősítheti

Ha arról van szó, hogy az egészséges viselkedésmintákat tanítani kell, a fiúk középiskolás csapatjátékai - Amerikában elsősorban az amerikai football - sokkal többet ártanak, mint használnak. Legújabb kutatások adatai szerint a tinédzser fiúk esetében a csapatsportokban való részvétel inkább a zabolátlan viselkedésmódokat ösztönzi, mint pl. a verekedés és a túlzott alkoholfogyasztás miatti „kirúgás a hámból”, mint a pozitívakat.
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!