Cikkek szakterület szerint

Szexológia

A gyengédség valóban fontosabb a férfiaknak?

Egy új, nemzetközi, globális tanulmány, amelyben több, mint 1000 pár vett részt az USA, Brazília, Japán és Spanyolország lakosságából, azt állapította meg, hogy a gyengédség összességében fontosabb a férfiak, mint a nők számára.

A kielégítő szexuális életért

Azok az emberek, akik jobban kommunikálnak és jobban megértik egy másik személy érzelmeit, sokkal nagyobb valószínűséggel élnek kielégítő szexuális életet . Az olyan személyes tulajdonságok, mint az önbecsülés és az önállóság, szintén fontos szerepet játszanak a szexuális örömök és egészség terén. 

Szexista férfiak és nők

Azok a férfiak, akik előnyben részesítik az egyéjszakás kalandokat és a nők irányába tanúsított szexista attitűdöt (szexismus = a nemen alapuló előítéletesség vagy diszkriminatív viselkedés, amely főként azon a sztereotípián alapszik, hogy a szociális szerepeket a nemi hovatartozás határozza meg), sokkal nagyobb valószínűséggel alkalmaznak agresszív udvarlási stratégiákat. Versenyeznek a férfiakkal, akik ugyanazon nő iránt érdeklődnek, bosszantják a nőt és megpróbálják őt elszigetelni a barátaitól/barátnőitől.

Az agy tevékenysége a női orgazmus alatt

A női orgazmus alatti agytevékenységet úgy írták le, mint az epilepsziás roham után a második legnagyobb agyi eseményt, miután az amerikai Rutgers Egyetem (New Jersey) kutatói képi felvételt készítettek az agyi hálózat egy 5 perces időtartamú tevékenysége során a fokozott oxigén felhasználásról, mégpedig egy fMRI (funkcionális mágneses rezonancia képalkotó) szkenner segítségével. A kutatók eredményeikről az Amerikai Idegtudományi Társaság Washingtonban megtartott éves találkozóján számoltak be.

A női könnyek hatása

Ha egy nő sírni kezd, a könnyeiben lévő kémiai anyagok olyan „lekapcsoló” jeleket közvetítenek, amelyek a férfi szexuális vágyát, libidóját lecsökkentik – állítják az izraeli Weizmann Intézet tudósai az amerikai „Science” (Tudomány) c. szakfolyóiratban megjelent publikációjukban.

Ma már 9 évesen serdülnek a lányok

Európában egyre több lány kezdi el serdülőkorát 10 éves kora előtt. Ez felveti a korai szexuális aktivitás problémáját az új generáció gyermekei között.

Erektilis diszfunkció? Muszáj fogyni!!

A Viagra ugyan gyors és hatásos, de nagyon sok férfi számára az, hogy leszokjon a kis kék pirulák használatáról és egy tartósabb megoldást találjon szexuális diszfunkciójára (merevedési zavarára), szükségessé teszi, hogy elkezdjen edzőterembe járni és abbahagyja a sütemények fogyasztást.

A gyógyszereket szedő korosodó férfiak hajlamosabbak a szexuális problémákra?

Az idősödő férfiak hajlamosabbak több fájdalomcsillapító gyógyszert szedni és így sokkal több szexuális problémát tapasztalnak – ez azt jelenti vajon, hogy az egyik idézi elő a másikat?

Új szexuálterápiás módszer Amerikában: az átbeszélt monogámia

Amikor valaki elmondja a házassági fogadalmat, akkor egyben elkötelezi magát arra is, hogy az életben többet soha nem létesít mással, mint a feleségével, vagy a férjével, szexuális kapcsolatot. Nos, ez így leírva egy kicsit rémisztő is lehet egyesek számára.

A kövér emberek szexuális élete kevésbé kielégítő

A kóros elhízottság (kövérség) csökkentheti a szexuális elégedettség szintjét, különösen a nők körében – állítja egy friss tanulmány.

© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!