Cikkek szakterület szerint

Dietetika

Vegetáriánus diétával a magas koleszterin ellen

A vegetáriánus diéták közül a magas protein-tartalmú javítja a koleszterin-szintet.

Ételek, amelyek hozzájárulnak a hosszú és egészséges élethez

Hosszú és egészséges életet akar élni? Semmi probléma. David Zinczenko, az “Edd ezt, ne ezt” könyv írója szerint a következő ételek diétánkba való beillesztésével ez lehetséges és egyszerű.

A gyulladásellenes táplálékok kombinálása az egészséges emberekre multiplex módon képes hatni

Kutatók először jöttek rá, hogy egészséges emberekre a gyulladásellenes táplálékok hogyan tudnak multiplex (többszörös) módon hatni.

Az egészséges táplálkozás visszafordíthatja a metabolikus szindrómát

A metabolikus szindrómában szenvedő betegeknek nagyobb az esélyük arra, hogy visszafordíthatják kóros állapotukat, ha szigorúan követnek egy egészséges diétát – erre a következtetésre jutottak egy angliai vizsgálatot lefolytató szakértők.

Amerikai szakemberek a tejtermékek fogyasztására bíztatja az embereket laktóz-intolerancia fennállása esetén is

Bár az emberek diagnosztizált laktóz-intolerancia esetén kerülik a tej és tejtermékek fogyasztását, de ezeknek a tápanyagokban gazdag élelmiszereknek a fogyasztása nemcsak, hogy szükségtelen lehet az állapot menedzseléséhez, de káros diétás és egészségi hatásai vannak – foglalta össze megállapításait az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) egyik szakértői csoportja.

A festményeken jelentősen nőttek a tányérméretek, az ételadagok és a kenyér mérete

Amerikai szakértők több, mint 50 db „Utolsó vacsora” témájú festmény elemzésével igazolták, hogy a művészet a valódi életet imitálja, legalábbis abban, hogy az elmúlt 1000 év során a Jézus Krisztus és apostolai elé helyezett ételadagok mennyisége növekedett.

Vizsgálják a rizs és a teljes értékű gabonanövények emberi szervezetre gyakorolt hatását

A teljes kiőrlésű gabonából sütött kenyér egészséges, így tudja a legtöbb ember. De nemcsak a rostban gazdag korpa, hanem a gabonaszem külső héja is egészséges.

Sikeres volt a napi zöldség és gyümölcs fogyasztás növelését megcélzó, web-alapú amerikai program

Az amerikaiak kevesebb, mint egynegyede fogyaszt naponta ötször gyümölcsöt és zöldséget, a Nemzeti Rák Intézet ajánlása ellenére is, azonban ezen megpróbáltak segíteni egy online módszerrel – számol be a tényről egy kutatási publikáció.

A diétás zsírsavak hatással vannak a fekélyes colitis kifejlődésének kockázatára

Azoknál az embereknél, akik nagyon sok vörös húst esznek, bizonyos fajta olajokkal főznek és néhány többszörösen telítetlen margarinfajtát használnak, növekszik a fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) kialakulásának kockázata – állapította meg egy több, mint 200.000 fő bevonásával lefolytatott angliai kutatás.

Kevesebb kalória, jobb memória?

Egy tanulmány szerint a kevesebb kalóriabevitel segíthet a felnőtteknek a memóriájuk frissen tartásában.

© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!