Cikkek szakterület szerint

Tüdőgyógyászat

Európa lakossága elhanyagolja a tüdőbetegség hatását – szemelvények a legfrissebb Európai Tüdő Fehér Könyvből


Az Európai Tüdő Alapítvány és az Európai Respirációs Szövetség a nemrég megjelent 200 oldalas „Európai Tüdő Fehér Könyv”-ből összeállított egy közel 60 oldalas szemelvényt „Tüdő Egészség Európában – Tények és Számok” címmel. Ez az elemzés az első, amely azt mutatja meg, hogy a respirációs betegség hogyan érinti az európai egészségügyi rendszert. A tüdőbetegségek ugyanis nemcsak egyre több egyéni szenvedést okoznak, de fontos gazdasági kihatásuk is van.

Mennyire biztonságosak az asztmára való gyógyszerek?

Biztonságosak az asztmára általában felírt gyógyszerek, a Serevent, a Symbicort és a Foradil?

Az asztma kezelésének új módszere

Az Egyesült Királyságon belül, Manchester és Glasgow városokban elkezdték a gyakorlatban alkalmazni az asztma betegek kezelésének új, üttörő módszerét, amely nem gyógyszeren alapul, hanem rádióhullámokon, melyek a tüdő légútjait blokkoló izomszöveteket égetik le.

Növekvő borsót találtak egy férfi tüdejében

"Legalább nem egy görögdinnye volt."

A dohányzás miatt a világban az éves halálozási esetek száma 2030-ra 8 millióra emelkedhet

A WHO (Világegészségügyi Szervezet) a dohányzás járványszerű terjedésével foglalkozó második kiadott jelentésében megállapítja, hogy 2008-ban a világ lakosainak már 5.4 %-a részesült az átfogó, dohányfüstmentes környezetet elrendelő törvény előnyeiből, szemben a 2007. évben mért 3.1 %-kal.

Az alkoholizmus és a tuberkulózis (TBC) kezelésének összekapcsolása – amerikai tudósok Oroszországban folytatnak kutatást

Amerikai kutatók vizsgálják, mi történik, ha a tuberkulózis (TBC) rutin kezelésébe beintegrálják az alkoholizmus viselkedési és farmakoterápiáját (gyógyszeres kezelését) is. Ennek az elhatározásnak az az oka, hogy igen gyakori a két betegség együttes előfordulása és az emiatt bekövetkező halálozás is.

Remény COPD-től szenvedő betegeknek

ScienceDaily magazin – 42 országban végzett, placebora alapozott kutatások eredménye szerint, első alkalommal, úgy tűnik, hogy egy gyógyszeres kezelés segítheti a tüdőműködést, enyhe vagy akár súlyos COPD-től szenvedő betegken.

Kevés D vitamin = súlyos asztma

Egy új tanulmány szerint a D vitamin szint az asztma súlyosságához köthető gyerekeknél.

Az asztmától szenvedőknek magasabb az öngyilkos hajlamuk

Az asztmát több öngyilkossággal kapcsolatos gondolathoz kötik, de nem kapcsolják öngyilkossági kísérlet nélküli gondolatokhoz, egy új riport szerint.
 

Az otthoni gyakoribb szellőztetés megkönnyítheti az asztmás betegek életét

A megfelelő otthoni szellőztetés, amely a lakást átmenetileg a páratartalomtól is megszabadítja, megkönnyítheti az asztmás betegek éjszakai lélegzését – áll egy friss nagy-britanniai kutatási eredményt összegző tanulmányban.
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!