Cikkek szakterület szerint

Bőr- és Nemigyógyászat

A stressztől viszkethet a bőr

Egy jelenlegi kutatás szerint a stressz aktiválhat immunsejteket a bőrben, aminek eredményeképpen kialakulhat egy gyulladásos bőrbetegség.

A veszélyes nemi szervi herpeszek sokszor láthatatlanok!

Egy friss svéd kutatás azt állapította meg, hogy a herpesz sokkal rejtettebb betegség lehet, mint azt korábban az orvosok vélték, továbbá ha a szexuális úton terjedő betegségek szemmel nem láthatók, az még nem jelenti azt, hogy valaki nem fertőzött. A kutatásban minden 10 résztvevőből négy tudta, hogy genitális (nemi szervi) herpesze van, míg egyharmaduk nem realizálta, hogy fertőzött, csak akkor derült ki számára, amikor a fertőzés tipikus tünetei miatt felkereste orvosát.

A szexuális úton terjedő fertőzések gyógyíthatatlanná válhatnak

A gonorrhoea nevű, szexuális úton terjedő fertőzés növekvően gyógyszerrezisztens baktériumtörzsei olyan változásokon mennek át, melynek eredményeképpen egyetlen, jelenleg a világban ismert és használt antibiotikum sem lesz képes elpusztítani őket – mondta az Egyesült Királyság egyik szexuális úton terjedő fertőzésekkel foglalkozó szakembere a Skócia fővárosában, Edinburgh-ban a közelmúltban megtartott tudományos találkozón.

A vaginális kezelés megelőzheti a herpeszt

Egy hétig védi az egereket a vaginába fecskendezett kicsi anti-herpesz RNS molekula az új, 2-es típusú herpes simplex vírus (HSV-2) fertőzései ellen.

A kiütésekről

A kiütés egy általános fogalom a látható kitörésekre a bőrön. A kiütések nagyon gyakoriak minden korosztálynál és majdnem minden ember átesik valamilyen fajta kiütésen élete során
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!