Cikkek szakterület szerint

Ortopédia

A gerincferdülés

A gerincferdülés (latinul: scoliosis) ijesztő diagnózis lehet, de megfelelő kezeléssel a gyermek normális, aktív életet élhet.

Divat vagy az egészség

Vajon a divat figyelembe veszi az egészségünket? Egy kutatással foglalkozó hölgy listát készített a nők egészségére veszélyes divatcikkekről, melyek ártalmasak lehetnek a hátra, gyulladást vagy allergiát okozhatnak. Érdemes elolvasni javaslatait!

Egy cipő valóban képes erősíteni a testet? Az MBT cipőkről

Az új tudományos kísérleteket egy egyszerű kérdés is inspirálhatja, és Dr. John Mercer esetében ez a kérdés a következő volt: „Nos, John, az erősítő cipő valóban működik?”

Terhes nőknek nem szabad magassarkút hordaniuk

Veszélyeztetik lábaikat azok a nők, akik magassarkú cipőket hordanak terhességük alatt.

A gyenge négyfejű combizmok és térdinak „futótérd” kialakulását eredményezhetik

A „futótérd”, futóknál és atlétáknál kialakuló fájdalmas, erőtlen állapot, amely a lábizmok kóros gyengesége miatt alakul ki - állapítja meg egy friss amerikai kutatás.

Középkorú embereknél a rázkódással és súlyterheléssel járó fizikai tevékenységek a térdek csontízületi gyulladásához vezethetnek

Amerikai radiológusok által elvégzett kutatás eredménye szerint a középkorú férfiak és nők, akik nagyon sok testedzést folytatnak és különösen aktívak az olyan sportokban, mint a futás, anélkül, hogy tudnának róla, károkat okoznak a térdízületben és kiteszik magukat az osteoarthritis (csontízületi gyulladás) kockázatának.

Ki tornázik eleget, ki nem?

Közel az amerikaiak két-harmada végez minimális fizikai tevékenységet, az új, kevésbé szigorú irányelvek szerint. A régi irányelvek szerint az amerikai felnőttek kevesebb, mint fele volt fizikailag aktív.
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!