Cikkek szakterület szerint

Gyermekgyógyászat

A depressziós apák hamarabb megütik kisgyermekeiket

Az újdonsült apák, akiknek nyomott a hangulatuk, sokkal nagyobb valószínűséggel ütik meg a kisgyermekeiket, mint azok az apák, akik jó hangulatban vannak – állítják amerikai kutatók. Vizsgálatuk során a kutatók azt állapították meg, hogy a depressziós férfiak 40 %-a az eltelt egy hónap során megütötte gyermekét, összehasonlítva a tünetek nélküli férfiakat jellemző 13 %-kal.

A csecsemő tápszerrel való táplálásának hosszú távú „metabolikus programozó hatása” van

Az élet első napjaiban, vagy heteiben megkezdett táplálásnak az egészségre nézve hosszú távú kihatásai vannak, potenciálisan egy olyan jelenségen keresztül, amelyet tudományosan „metabolikus programozó hatás”-nak neveztek el – állítja egy, a Gyermek Akadémiai Társaságok (angol rövidítése: PAS) éves találkozóján, Denverben prezentált friss francia kutatási beszámoló.

A kislányoknál ritkábban vizsgálják a növekedésben elmaradás okát

Az alapellátásban dolgozó orvosok sokkal ritkábban küldik az alacsony termetű kislányokat diagnosztikai vizsgálatokra, mint a fiúkat, pedig a diagnosztikai vizsgálat feltárhatná azokat a háttérben meghúzódó okokat, amelyek az alacsony termetért felelősek – állítja egy friss, a városi gyermek populációt vizsgáló Philadelphia-i kutatás.

Az antipszichotikumok gyors súlygyarapodást okozhatnak a gyermekeknél

A kövérség igen nagy probléma Amerikában és most megállapították, hogy azok közül a gyógyszerek közül néhány, amelyeket gyermekeknek is felírnak, komoly súlygyarapodást okoz.
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!