Tisztítsunk gyümölcsöt és zöldséget

7 tipp, amit érdemes követni, ha gyümölcstisztításról vagy zöldségpucolásról van szó. A növényvédő szerek mellett maguk a gyümölcsök és zöldségek is tartalmaznak káros baktériumokat.

Tehát jöjjenek a tippek.

1. Mosson kezet 20 másodpercig melegvízzel és szappannal, mielőtt hozzányúlna a termékhez.

2. Vágjon ki minden sérült vagy nyomott részt.

3. Gyengén dörzsölgesse a terméket miközben folyóvíz alá tartja. Nincs szükség szappanra.

4. Mossuk meg mielőtt meghámozzuk, így nem kerül a kosz és baktérium a késről a zöldségre vagy a gyümölcsre.

5. Használjunk kefét a kemény zöldségeken vagy gyümölcsökön, mint például a dinnyén.

6. Töröljük meg a terméket ruhával vagy papírtörlővel, hogy az esetleges baktériumokat még letörüljük.

7. Dobjuk ki a legszélső leveleit a káposztának és a salátának.

Címkék: gyümölcs, zöldség, tisztítás, hámozás, pucolás, kézmosás főzés
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2025 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!