Rovarirtó és az Alzheimer-kór

A rovarirtó folyamatos használata hatással lehet az idegrendszerre, megnövelve az Alzheimer-kór kockázatat idősebb korra, egy új tanulmány szerint.

A kutatók szerint a tanulmány bizonyítékkal szolgál arra, hogy kapcsolat lehet a környezeti mérgek és az Alzheimer-kór között, így segíthet újabb kockázati tényezők meghatározásában.

Nem találtak még nem örökletes okot az Alzheimer kialakulására, de most már egyre bizonyosabb az, hogy a kiváltó ok genetika és környezeti tényezők keveréke.

Már felvetették korábban is, hogy lehetséges, hogy a rovarirtók környezeti kockázati tényezők, de kevés tanulmány támasztja egyenlőre alá azt, hogy a rovarirtók kockázati tényezői lehetnek az Alzheimer-kórnak.

A kutatás szerint a rovarirtók hatással lehetnek az acetilkolin szabadjára engedésére, ami egy fontos anyag a memória szempontjából.

A rovarirtók használata jelentősen megnőtt az elmúlt 50 évben. Több, mint 18.000 féle van, csak az Egyesült Államokban.

5.3 millió amerikai szenved Alheimer-kórtól, ami károsítja a memóriát, a tanulás képességét és más mentális funkciókat. 2011-re minden évben újabb félmillió esetre számíthatunk évente, 2050-re pedig újabb millióra évente, az Alzheimer Egyesület számításai szerint.

Címkék: rovariró, Alzheimer, idegrendszer, rovarok
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!