Több csokoládé, kevesebb stressz


Túl jól hangzik, hogy igaz legyen? Kutatók szerint kevés csoki evése naponta, két héten át képes csökkenteni a stressz hormon szintet. A kutatók 30 önkéntest kerestek, férfiakat és nőket (18-35) és megkérték őket, hogy értékeljék az átlagos stressz szintjüket.


Azoknak, akik magukat magas stressz szintre értékelték, napi kb. 40 gramm étcsokoládé fogyasztást írtak elő, két héten át. A kutatók szerint a csokoládéfogyasztás lecsökkentette a stressz hormon szintet az önkénteseknél.

Ez nem az első alkalom, amikor összekötik az étcsokoládét és a stresszt. Más tanulmányok megmutatták, hogy az antioxidánsok a csokoládéban, képesek az ereket rugalmasabbá tenni és a flavonoidok segítenek az erekben való megtapadások gátlásában, ami csökkenti a szívkoszorúér eltömődésének kockázatát.

Címkék: stressz, hormon, csokoládé, csoki, édesség
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!