Nem: a rákra, nem: a házasságra?

Ezen tanulmány szerint a gyermekkoruk során rákkal megbetegedett és azt túlélt személyek 46%-a soha nem házasodott meg felnőtt korában.

"Sok rákon átesett és azt túlélt személy ellenáll annak, hogy teljes mértékben részt vegyen társadalmunk életében, és ez a rák ellen náluk alkalmazott terápia másodlagos hatásának tudható be" – jelenti ki ezen tanulmány vezető kutatója, Nina Kadan-Lottick, az Egyesült Államokbeli Yale orvostudományi egyetem tanársegédje.
 
A kutatók több, mint 10.000, gyermekkorukban rákon átesett és meggyógyult személyen végezett országos tanulmány adatait használták fel.
 
"Tanulmányunk külön kiemeli a rákot túlélők életének különböző aspektusait, melyek megváltoztatják házasodási képességüket, nevezetesen a fizikai funkciók hiányát és a kognitív problémákat" - magyarázza Kadan-Lottick.
 
Ezek a körülmények valószínűleg a kemoterápia egy bizonyos típusából és a sugárkezelésekből erednek. Az eredmények kimutatják, hogy a túlélők 42%-a házasodott meg, 7,3%-uk külön él vagy elvált, és 46%-uk soha nem házasodott meg.


Címkék: rák, házasság, onkológia
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!