Megfázás vagy influenza?

 Íme a különbségek!

Láz
 

Ha 37 fok felett van a láza, valószínűleg influenzás.
 

Orrfolyás

 
Nem tudja letenni a zsebkendőket? Egy bedugult, folyó orr a megfázás tünete.
 

Tüsszögés és köhögés

 
Tüsszög? Meg van fázva. Köhög? Attól függ – lehet megfázás és influenza is. A száraz, váladék nélküli köhögés az influenza jele, viszont az erős, száraz, váladékos köhögés a megfázásé. Még mindig nem biztos? Ha a tünetek mellett a torka is fáj, valószínűleg meg van fázva.
 
 

Fejfájás
 

A megfázás és az influenza tünetei között is szerepel a fejfájás, így a többi tünettől függ, hogy melyik betegség költözött belénk.
 

Fáradtság
 

Elalszik az asztalán? Nem tud felkelni reggelente? A fáradtság az influenza jele. Egy másik jele az influenzának az, hogy a tünetek hirtelen jelentkeznek.
 

Hidegrázás
 

A hidegrázás a láz jele, a láz pedig az influenzáé.
 

 

Testi fájdalmak
 

Mindenhol fáj? Ha a testi fájdalmakat fejfájás és hidegrázás kíséri, akkor megfázott. Ha viszont fáradtság kíséri, akkor valószínűleg influenzás.
 

Oltás
 

Ha még mindig nem biztos benne, hogy megfázott-e vagy influenzája van, keresse fel orvosát. És az influenza elleni oltást is érdemes beszerezni. A világon évente sok sok ezer ember hal meg influenza miatt. Egy hét munka nélkül tényleg csábító – de tényleg ennyire beteg akar lenni?Címkék: megfázás, influenza
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!