Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
101 kérdés, válaszra vár 63

Dr. Egri Gábor

sebész, proktológus, lézersebész

Specializáció: Sebész, proktológus

Munkahely: Belvárosi Orvosi Centrum
Web: www.belvarosiorvosicentrum.hu

Bemutatkozás:
Dr Egri Gábor 1987-ben végezett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.
A SOTE Sebészeti Tanszékén kezdte pályafutását, innen tett kiváló eredménnyel sebészeti szakvizsgát. Később a Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban folytatta tevékenységét. Több szakvizsgát szerzett (sebészet, mellkassebészet, magyar és nemzetközi szakvizsga). Munkája elismeréseképpen korán főorvosi kinevezést nyert.

Szakmai érdeklődése középpontjába a vastagbélrák és a tüdőrák került. Ez a két leggyakoribb rosszindulatú betegség világszerte és Magyarországon is. E területeken a modern műtéti megoldások és a daganattal operált betegek utógondozásán túl a kutatással, diagnosztikával is foglalkozott.
Mindenképpen megemlítendő a Bajcsy kórházi Proktológiai Ambulancia, valamint a Kőbányai ILCO klub Egri doktor által történt megalapítása. Előbbi a végbél- és vastagbéldaganatok szűrésére és egyéb anális elváltozások (aranyér, stb) kezelésére szakosodott rendelés, utóbbi pedig a vastagbél-, végbél daganat miatt hasi bélkivezetéssel (sztóma) élő betegek rehabilitációját szolgáló mozgalom.

A tudományos munkát nagyon nagyra értékeli. Négy kontinensen számos rangos kongresszuson adott elő, vett részt továbbképzéseken Kanadától Japánig, rendszeresen publikál hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban.
Négy éven keresztül a Közép-Dunántúli régió Szakfelügyelő Főorvosaként is tevékenykedett.

A Bajcsy Kórház után, 2010-től karriere betetőzéseként 4 éven át Angliában dolgozott, consultant surgeon beosztásban.
2014 májusában tért haza és csatlakozott a Körúti Orvosi Centrum csapatához, ahol elsősorban Proktológiával és lézeres beavatkozásokkal foglalkozik.

2017.
04.
30.
Polip műtét kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Szerdán (2017.04.26.)volt egy végbélpolip műtétem.Aznap távozhattam is a kórházból.Fájdalmaim enyhék,vérzésem nincs.Jelenleg még szedem a gyógyszereket(Detralex és Paraffin olaj) és a hasamba kapom az injekciókat.A kérdésem az lenne,hogy mikortól járhatok újra biztonságosan szoláriumba?Álló szoláriumba járok a fertőzések elkerülése végett.Előre is köszönöm válaszát!Tisztelettel:Rózsáné Kiss Ramóna
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
07.
04.
Tisztelt Kérdező! A szolárium ez esetben nem veszélyes, csak a bőrsebek esetén érdemes kerülni a sugarakat. Üdvözlettel, Dr EG
2017.
01.
20.
végbélproblémák kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves lány vagyok és azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy székelés után fájdalmat tapasztalok és ha oda nyúlok a végbélnyílás formáját érzem, de duzzatnak, tehát mintha kör alakba meg lenne duzzadva és nagyon fáj. Székelés után órákig tart mire elmúlik. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor az embernek a testrészén valami gyulladt és amikor hozzáér csíp, fáj. Ez az egész augusztus végén kezdődött azzal, hogy székelés utána fájt és vérzett is egy kicsit. Azóta a vérzés elmúlt, de a fájdalom és a duzzanadt megmaradt. Háziorvos először aranyeret mondott kaptam krémet, nem múlt el, visszamentem megvizsgált(hüvelyen keresztül--> belgyógyász a háziorvosom) és azt mondta belső aranyér. Eddig 4 kúpot használtam el a 10-ből, de nem tapasztaltam javulást. Olvasgattam az interneten és mindenhol azt olvastam hogy a belső aranyér nem okoz fájdalmat. Kezdek megijedni, hogy mégis mi lehet a baj. Már kértem időpontot a proktológiára, de az még egy hónap. Természetesen nem diagnózis felállítására kérem, csak egy támpontra, hogy mégis milyen irányba van ez a dolog. Válaszát előre is köszönöm!
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
03.
16.
Kedves Kérdező! Elnézést a késői válaszadásért. Valószínűleg fissura (berepedés) áll a háttérben. Kúpok/kenőcsök az első választandó szerek a terápiában. Lásd https://www.belvarosiorvosicentrum.hu/vegbelrepedes-kezelese Üdvözlettel, Dr Egri Gábor
2017.
01.
09.
misi gynekocisztoma vagy rák kérdése:

tisztelt dr úr .csomot találtam a mellemben . gyorsan növekedett .ezért elmentem onkologiára mintát vettek .3db 8-10 mm átméröjü volt a csomó.csak igen halvány pozitiv eredményt mutatott.a kezelö orvos uj mintavételt kert .de nem csinálták meg célterület hiánya miatt . ez volt a leletre irva szó szerint idézem.vélemény gynecomastia i. u. mely bal oldalon kifejezetteb bal oldali emlöbimbó behuzotság fix diagnosztikailag kérdéses centrális excisio szoba jöhet . most akkor mi a bajom
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
01.
09.
Kedves Kérdező! A gynaecomastia. amit a leletére írtak, azt jelenti csak, hogy a férfiakban is található emlőszövet valami miatt felszaporodott, nem jelez rákos vagy más rosszindulatú betegséget. Viszont az egész leletet kellene látni, valamint kicsit többet kellene önről tudni, beleértve a vizsgálatát is. Onkológusa, illetve sebésze tudnak segíteni önnek. Üdvözlettel, Dr EG
2016.
12.
26.
edit kérdése:

Tisztelt főorvos ur. Édesanyámat húsvét óta 6 szor mütöték télyogal. a tályogok a fenék nemiszerv és hasalatt voltak vannak rengeteg a baktérium eddig jó volt a sumetrolin, most az augmentin használjuk.Édesem mellette még cukorbeteg is amit jelenleg kb 4 hónapja 8 alatt tudja tartani. megint ujabb ciszták jelentkesztek. Nem tudom hova forduljunk. Senki sem tudja a megoldást. Rengeteg szenvedés fájdalom van az elmult hónapok mögött.Kérem válaszát, egy agódó gyermek aki nagyon félti az édesanyát.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
01.
09.
Tisztelt Kérdező! A cukorbetegség hajlamosít arra, hogy a hajlatokban a bőrön lévő baktériumok elszaporodjanak, gombásodás lépjen fel. Egyedileg kell minden beteg terápiáját elbírálni, sebészeti és bőrgyógyászati vizsgálata javasolt. Üdvözlettel, Dr EG
2016.
12.
01.
Belső aranyér kérdése:

Üdv Tisztelt Dr Úr. Egy kérdésem lenne. A belső aranyeremet,(ami picike)2 hete Doxiprocttal gyógyîtottam,hétfőig jó is volt,aztàn vagy megemeltem a nehéz varrógépet,vagy nekidőltem a hideg falnak és attól jött vissza kicsit. Viszont nem vérzik csak picit fàj amikor kemény a széklet. Olyan érzés mintha húzódna,kicsit szúrna,(wc közben,de csak akkor,amikor elöször vagyok wc n)de aztàn elmúlik.(nem vérzik)(vér nincs)viszont ha megyek,tehàt mozgok,sétàlok,akkor semmit sem érzek,akkor nincs gond. Ez aranyér lehet csak?mert azt olvastam van végbélrepedés is,de mintmàr îrtam nem vérzik abszolút,végbélrepedésnél úgy olvastam van vér.(Egyébként a doki biztos mondta volna,ha az van) Annyit mondott kicsi belső aranyér,szövődmény nélkül. Jövő keddre kaptam időpontot a proktológushoz. Ön szerint ne izguljak?Sajnos elég paràs vagyok.Mi lehet a gond?Ha esetleg nagyon picit vérezne,tehàt 1pici pöttyszerüségre értem,ami ma jelent meg de azonnal elàllt,csak 1pici pötty volt,több mennyiség nem volt...ez baj lenne? Vàrom vàlaszàt.Köszönöm
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
01.
09.
Elnézést a késői válaszért, remélem azóta meggyógyult. Lehet kis berepedés/felmaródás, amit nehéz észrevenni, mégis okoz nagyobb panaszt. Üdvözlettel, DrEG
2016.
11.
28.
Péter kérdése:

2016. 11. 27. Péter kérdése: Tisztelt doktor úr Segítségét szeretném kérni. Fiam év eleje óta vérzik,de urológiai végbél tükrözésen nem találtak semilyen bajt,de azõta is vérzik. A családba Apám,és a testvérei is ebbe a betegségbe szenvedtek,és végbél illetve gyomor rákba haltak meg. Kérem adjon tanácsot,és Veszprém megyébe hová tudok fordulni segítségért. Előre is köszönöm a válaszát.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
01.
09.
Elnézést a késői válaszért. Lehet banális oka is a vérzésnek. Eldöntésére Proktológiai vizsgálat javasolt. Üdvözlettel, DrEG
2016.
11.
14.
végbélrepedés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Végbélrepedés kezelésére alkalmas a detralex nevezetű gyógyszer? Mellette még természetesen használok speciális krémet is, de eddig a gyógyszerből egy szemet sem vettem be. Tisztelettel, László
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
01.
09.
Elnézést a késői válaszért. A Detralex vizenyőt, ezáltal feszülést csökkent. Inkább begyulladt, vagy trombotizált aranyérre jó. Üdvözlettel, DrEG
2016.
09.
06.
jobb oldali fájdalom kérdése:

Egy régi problémámmal kapcsolatba szeretném a Dr.úr véleményét kikérni,2008 ba volt helikobakter pylorim ami akkor ki volt kezelve de azóta mondhatni nincs jól a gyomrom,hasam. Puffadás,enyhe hányinger,jobb oldali és alhasi fájdalmaim vannak.Jobb csipő-borda-kőldőkem kőrnyéki(nem tudom beazonosítani) tompa,feszítő fájdalmaim vannak(ritkán érzek szúrást),ami lesugárzik a jobb comb illetve jobb lábamba(ilyenkor a jobb herém is érzékeny)amit 1 éve forma rosszullét,remegés,gyengeség kísér,ami van mikor 15-30perc van mikor pár óra alatt magától megszűnik. Rengeteg vizsgálaton voltam,labor vizsgálatok,ultrahang,gyomor vastagbél tükrözés,urológia stb. Az eredménnyim: -lusta epe ami időnként visszaömlik a gyomorba -magas triglicerid koleszterin szint -3 éve visszatérő bakteriális prosztata gyulladás amire rengeteg antibiotikumot szedtem de kezelés után pár hétre mindig visszatér -sokat fáj a derekam hátam 4-5 és s1 es csigolyáknál kopás A problémám és kérdésem az lenne a Dr.-tol -mi a véleménye mitől lehetnek ezek a tünetek rosszullétek? -a vakbél okozhat ilyeneket?(1 sebész ajánlotta hogy vetessem ki mert lehet ha az okozza,szerinte se biztos h megoldódik,1 másik sebész azt mondta semmi köze a tünetekhez) 40éves férfi vagyok Válaszát előre is kőszőnőm!
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
07.
04.
Leginkább gerinc eredetűnek gondolom a dolgot. Rheumatológusnak mutassa meg magát. Üdvözlettel, Dr EG
2016.
08.
13.
Epresi László kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Végbélrepedésem van. Elmentem kivizsgáltatni magam, a Doktor Úr felírt 30 napra napi 1 kúpot és mondta, hogy próbáljak reggelente puha székletet produkálni. De hogyan? Az mitől lehet hogy a széklet kb. 1/5-e, tehát az eleje kemény a többi pedig lágy. Így mindig fájdalmas a székelés. Emiatt félek, hogy ez a repedés soha nem fog helyrejönni, pedig már a kúra felénél tartok. Sok folyadékot fogyasztok, eszek őszibarackot, szilvát, rostos üdítőt, napi 1 evőkanállal indiai útifű maghéjat, müzlit, gabonapelyhet, esténként nem kenyeret eszek hanem puffasztott búzaszeletet. Most vettem paraffinolajat, de a széklet eleje ugyanolyan kemény. Fogyasztok tökmagolajat is. Mondjuk tény, általában későn, fél 9 fele eszek, nem tudom nem-e ez lehet a probléma...Várom a segítőkész válaszát! Tisztelettel, László
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
07.
04.
T. Kérdező! Remélem helyrejött azóta. Az utifűmaghéj por 1 evőkanál mellé nagyon sok folyadékot kell fogasztani, csak úgy puhít. Üdvözlettel, Dr EG www.boc.hu
2016.
08.
13.
Vérzés. kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 38 éves vagyok, 7 éve volt végbél sipoly műtétem amivel azóta sincs gond. Belső, II fokú aranyereim vannak. Kb 5 évig erős végbélviszketésem volt, ami folyamatosan enyhült, mára már teljesen megszűnt. 4,5 éve volt teljes vastagbél tükrözésem negatív eredménnyel. Annyit szeretnék kérdezni, hogy már másodjára vettem észre egy héten belül, hogy zuhanyzás utáni törölközésnél a törölköző enyhén véres lett, több , mint valószínű a fenekem törlése után. Elképzelhető, hogy fenékmosás után folyna ki vér onnan? Nagy vécénél nem veszem észre, hogy vérezne. Létezik ilyen, hogy csak úgy jön belőle egy kis vér, főleg közvetlenül fürdés után?? Szükség van ismételt tükrözésre? Vagy a belső aranyerek véreznének? Vagy Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm! Tamás
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
07.
04.
T.Kérdező! Remélem azóta már elmúlt. Általánosságban: Erős dörzsölésre lehet kis vérzés, ha a bőre érzékeny, de látni kellene Proktológusnak a dolgot. Üdvözlettel, Dr EG
2016.
07.
17.
Varrat kérdése:

Tisztelt doktor úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy másfél hete anyajegyet távolítottak el a lábamról, a Varrat benne van, viszont jövőhéten megyünk nyaralni. Érdeklődnék, hogy lehetne e fürödni egy keveset, vagy egyàltalán ne érje víz? Köszönöm előre is válaszát.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
07.
04.
Varrat fajtájától függ a dolog. Remélem nem történt baj. Üdvözlettel, Dr EG
2016.
06.
06.
maradandó-e kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Barátommal első ízben és utoljára a kíváncsiság hatására anális szexet végeztünk. Nem használtunk síkosítót csak nedvesítettük a területet. Nem is mondhatnám, hogy fájt, hosszas próbálkozás után sikerült. Utána nehezen húzódott vissza a záróizom, és kívül nem múló külső lilás göb keletkezett. Elmentem proktológushoz pár nap után, az esetet nem mondtam, csak a panaszomat, a külső göböt. Azt mondta, majd vissza fog húzódni. Ennek kb. 2 hónapja és ezidáig csak némileg történt ez meg. Külső és belső vizsgálat után nem talált gondokat, további kezelést sem javasolt, csak annyit, hogy azt látja, lassabban húzódik vissza. Vizsgálat után órákon át fájdalmat éreztem. A panaszom, hogy azóta, a végbélnyílás környéke megváltozott, mintha lazább lenne a bőr és nem lenne olyan szoros a záróizmom, nem szoros, a gát mintha kitüremkedett volna kissé. Meg szeretném kérdezni, egy alkalom után történhet maradandó sérülés a végbél tájékán, ami később széklettartási problémát eredményez, vagy idővel regenerálódik a terület? Mert laikusként úgy gondolnám, hogy ilyen csak rendszeres, hosszabb időkre nyúló alkalmak után keletkezhet. Kicsit emiatt gátlásosabbá is váltam.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
07.
04.
Tisztelt Kérdező! A lilás göb vérrög lehetett, mely az esetek 50%-ában tényleg 2-3 hét alatt felszívódik. Néha sajnos már egy tágítás is tud izomszakadást okozni, ha nem óvatos a dolog, de nem jellemző. Remélem azóta már helyreállt minden. Üdvözlettel, Dr EG www.boc.hu
2016.
05.
19.
Köldöksérv műtét kérdése:

Tisztelt doktor úr Februar eleje ota van fajdalmam a koldokomnel. Ma vegre orvostol orvosig jaras utan kiderult hogy koldokservem van es egy honap mulva lesz a mutetem. Egy hete ket napig egyfolytaban puffadtam es azota is puffadok. Fajdalmam kicsit erosebbnek tunik es allandosult. Kerdesem az lenne hogy nen fenyeget e a kizarodas es hogy nem lesz e bajom hogy egy honapig varni kell a mutettel. 38 eves no vagyok. Varom valaszat
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2017.
01.
09.
Elnézést a késői jelentkezésért. Már nem is aktuális a válasz. Remélem jól sikerült a műtéte. Üdvözlettel, DrEG
2016.
05.
16.
Bizonytalan kérdése:

Tiszteletem!Doktor úr! 55 eves no vagyok.Negy hete elvakartam(?)egy kb.1cm atmeroju szemolcsot-lapos sima - a mellem kulso reszen. Veletlen, talan viszketett is talan beakadt a ruhaba. Kicst verzett, s leragasztottam es textilzsebkendovel vedtem a tovabbi serulesektol.Menet kozben borgyogyasznak megmutattam,sebeszetre utalt.A sebeszeten kimetszik a helyet. Kerdesem:Ha sima hegmentes elszinezodott maradt a helye-kezd borszinuve vallni-kell -e a kimetszes?Nem lesz roszabb -mivel mellen van-kimetszes utan ez az allapot? Valaszat koszonom!
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
18.
Ha bőrgyógyász indokoltnak tartotta a kimetszést, akkor biztonsági okokból azt el kell végezni. Ügyes technikával minimális heg marad vissza. Üdvözlettel, Dr Egri Gábor www.boc.hu
2016.
05.
04.
Zsidei István kérdése:

Tisztelt Főorvos Úr! Köszönöm válaszát. Kérdésére írom..... Azért szoktam időnként kúpot Salofalkot használni mert szokott nyákozni a végbelem. Azt nem tudom,hogy a műtéti,vagy közeli terület e vagy a többi kisebb negatív aranyér lehet az oka. Pár hete volt colonoscopiám is de említésre méltó problémát nem láttak.Lehet ez a sigma bél alsó része is.Két éve ott duzzadt volt hosszan.Mostanra a SALOFALKTÓL jobb az állapota.(UH is mutatta) Nem rossz indulatú,colitis és proctitis a diagnózis.De óva intenek már Salofalktól.Azért,hogy megszokja a szervezetem,gondolom. Bár javasolták 250 mg-ot,csak "óvatosan" Viszont eddig féltem más kúpot adni arra a bizonyos területre. Tehát lehetne? Melyiket a leghatásosabban?
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
18.
Tisztelt Kérdező! A nyálka ürülése lehet aranyér eredetű is, a Salofalk igazából csak a nagyon súlyos esetekre használatos. Üdvözlettel, DrEG
2016.
04.
29.
Gergely kérdése:

Jo napot Doktor Ur! A ferjemnek 3 eve vegbel sipoly alakult ki, amit hagyomanyos modon mutottek ( itthon, Erdelyben). Sajnos a mutet utan nagy javult a helyzet, sot rosszabb lett. A ferjem mar nem akar itthoni mutetet, mivel nincs lezeres lehetoseg. Ezert olvasgattunk es lattuk, hogy Magyarorszagon mar nagy sikerekkel hasznaljak a lezeres sipoly muteteket. A kerdesem az lenne, hogy mit tudnak ajanlani, hogy valoban van esely a sikeres mutethez? Es a Doktor Ur tud ajanlani olyan klinikat, korhazat, orvost ahova forduljunk a problemankal? Elore is koszonom valaszat!
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
03.
Tisztelt Kérdező! A lézeres sipolyműtét még nem terjedt el igazán, egyelőre gyerekcipőben jár. Egyelőre a hagyományos műtét az általános. Üdvözlettel, Dr EG
2016.
04.
21.
Sipoly kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 43 éves nő vagyok, 3 éve küzdök végbél sipollyal és tályoggal, három alkalommal műtöttek kisebb nagyobb sikerrel. Most ott tartok, hogy alternatív gyógymódokat próbálok, legyen szíves leírni Önnek mi a véleménye Aloe Vera Gel készítményről, amit napi szinten iszok 2x0.5 dl, ugyanis hallottam róla jót is, rosszat is. Külsőleg nem használok semmit, ugyanis megállapították, hogy a sipolyt vastagbél kilyukadása okozza. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Bánszkiné Enikő
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
03.
Tisztelt Kérdező! Nem hiszem sajnos, hogy az Aloe ivása segítene. Crohn betegség irányában kellene kutatni, szövettani mintavétellel is. Gastroeneterologusnál jelentkezzen. Üdvözlettel, DrEG
2016.
04.
11.
Hasi fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor Ur! 3 vagy 4 hete tortent a ferjemmel a munkahelyen. Kicsusztak alola a labai a jeges lepcson es egy vascso megnyomta erosen a bal felen a hasat. 2 hetig nagyon enyhe fajdalma volt borda alatt bal oldalt. Aztan egy rossz mozdulattal huzott arebb valamit azota azon a ponton nagyon faj neki hol erosebben hol enyhebben. Nagyokat beleszur, foleg razkodas, tusszentes, kohoges eseten. Mi fajhat neki? Esetleg a lepe? De az ennyi ido utan mar komolyabbra fordult volna... ? Kulfoldon vagyunk es csak jovo hetre kapott idopontot. Nagyon aggodom erte annyi remseget olvasni a leprol es a kovetkezmenyeirol. Koszonom elore is a valaszat! Monika
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
18.
Elnézést a késői válaszért. Remélem azóta rendeződött a helyzet, kicsi az esély a leírtak alapján, hogy léperedetű lenne a fájdalom, egy egyszerű ultrahangvizsgálat megnyugtatóan tudja megválaszolni a kérdést. Üdvözlettel: Dr Egri G, www.boc.hu
2016.
04.
09.
Normális a duzzadás? kérdése:

Három napja levették a nagylábujjamról a körmöt,mert pár hónappal ezelőtt belerugtam az ajtóba és begyulladt,azóta nem jött helyre,gennyezett.Most levették a körmöt és még mindig duzzadt és gennyezik.Ez normális?Mennyi idő szükséges ahhoz,hogy a dagadás elmúljon?
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
03.
Ha nincs törés a háttérben, pár nap alatt el kell múljon a váladékozás.
2016.
04.
01.
István kérdése:

Tisztelt Főorvos Úr! Endoszkóppal távolították el 2 éve, adenoma tubulovillosum végbéldaganatomat. Nem kóros, kicsit heges most az állapota. Negatív. Félek SALOFALK helyett időnként más végbélkúpot használni. Használhatok, s melyiket? Köszönettel : István 66 éves
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
03.
Elméletileg mehet bármilyen, nem csak a Salofalk. Miért kell kúpot használnia egyáltalán? Üdvözlettel, DrEG
2016.
03.
26.
Végbélberepedés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Elég kényes témával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Korábban volt már végbélberepedésem amit sikeresen tudtak kezelni. Most újabb problémám van. Székelésnel es utána órákig borzalmas fájdalmaim vannak. Lassan állandosult a fájdalom. Mintha szilánkok hasítanának. Végbélnyílásnál észleltem 2 bőrkinövést. Ezek fájdalmatlanok, problémát nem okoznak. Verzest nem tapasztaltam. Munkám miatt sajnos csak később tudok elmenni a rendelésére. A fájdalmak már kezdenek elviselhetetlenek lenni, és lelkileg is nagyon megviselne. Ön mit gondol mitől lehet ez, és a vizsgálatig tud e javasolni bámit ami enyhítene a fájdalmon? Előre is köszönöm a segítségét és a válaszát.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
03.
Tisztelt Kérdező! Elnézést a késői válaszért. Hemorid kúp és kenőcs segíthet átmenetileg. Üdvözlettel, DrEG
2016.
03.
26.
gyógyszerszedés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, Végbéltáji fájdalom miatt múlt héten felkerestem egy proktológust, aki a következő diagnózist állapította meg: külső, rögösödött aranyerek; a külső zónában kis thromb.csoó és az alábbi gyógyszereket írta fel: medrolos végbélkúp, doxiproct plus om kenőcs. Kérdésem az lenne, hogyha a fájdalom már teljesen elmúlt (kb. 1 hét telt el azóta, hogy az orvosnál voltam, 2 hét azóta, hogy a fájdalom jelentkezett), akkor is kell használni a felírt gyógyszereket? A thromb. csomó gyógyszerek nélkül is felszívódik (honnan lehet tudni, hogy felszívódott), vagy a gyógyszeres kezelés akkor is szükséges, ha már nem érzek fájdalmat? Gyógyszeres kezelés nélkül lehetnek esetleges szövődmények? Illetve a medrolos végbélkúp (magisztrális készítmény, 30 db) szteroidos készítménynek számít, van-e valamilyen mellékhatása? A medrolos kúp és a norcain kúp ugyanaz? A választ előre is megköszönve, Tisztelettel, Fifi
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
18.
Gondolom már tárgytalanok a kérdései. A thrombotizált csomó ha nem túl nagy, nyom nélkül fel tud szívódni. Ha nagyobb, a felette lévő kinyúlt bőrszakasz ottmarad, ha zavaró, el lehet helyi érzéstelenítésben távolítani. A medrol és a doxiproct plus is steroid, a norcain pedig fájdalomcsillapító. Üdvözlettel: Dr EG, www.boc.hu
2016.
03.
26.
Bélelhalás utáni felépülés kérdése:

Férjemről 2009. novemberében kiderült, hogy krónikus veseelégtelenségben szenved, havonta járt vérvételre és kontrollvizsgálatokra . 2013. szeptemberében elkezdte a hasi dialízis kezelést napi 4 alkalommal, reggel és délután 1,36%-os oldattal, délelőtt 2,27% -os és este az extraneál oldattal. 2014. májusában volt egy hashártyagyulladása, amiből kigyógyult. Ez év február 29-én hajnalban bevittük a tatabányai 3-as belgyógyászatra (mivel onnan kapta a dialízis kezelést) hashártyagyulladás gyanúval, megkapta azonnal az antibiotikumos kezelést, és oldat mintát küldtek vizsgálatra, aminek az eredménye negatív lett. Ezután elküldték 4 nap múlva ultrahangos vizsgálatra , ami semmi mást nem mutatott, csak, hogy valami van a beleknél, arra gyanakodtak, hogy székrekedése van, mivel 4 napja nem volt széklete, próbálkoztak hashajtókkal, eredménytelenül, ezért 4-én pénteken elküldték a sebészetre, ahol még aznap este meg is műtötték. Bélelhalás volt a diagnózis. Hétfőn, 7-én újra felnyitották a sebet, mert a Dr-nő nem volt elégedett a javulással, de nem találtak semmit. Szombaton, 12-én az ügyeletes orvos a biztonság kedvéért megint felnyitotta a sebet és akkor már teljes bélelhalást tapasztaltak, eltávolították a teljes vékonybelet és a vastagbélből is csak kevés/nem egészen két méter /maradt, amit kivezettek. Március 4-e óta lélegeztetőgépen van, egy hétig volt mélyaltatásba, most csak altatják, de semmi javulás nincs, a hashártyagyulladása nem akar szűnni semmiféle antibiotikumtól. Még mindig kritikus az állapota. Kérdésem az lenne, hogy van-e remény a gyógyulásra? Köszönöm szépen.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
18.
Tisztelt Asszonyom! Sajnálom, hogy nem tudtam válaszolni a kérdésére, nem voltam akkoriban elérhető. A leírtak nagyon súlyos állapotra utalnak, félek, hogy férje nem élte túl a bélelhalást.
2016.
03.
16.
Többféle diagnózis kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Nagy nehezen rávettem magam, hogy proktológushoz forduljak aranyeres panaszaim miatt. (székelés után kijött, illetve wc papíron véres csík mejelenése.) Az orvos III.stádiumú aranyeret állapított meg, 3 db volt, melyeket gumigyűrűs ligatúrával levett. Pár hónap elteltével újra előjöttek a panaszok, ekkor a Dr.Nő colonoscopiára küldött a vérzés miatt. A duzzanatokra pedig határozottan állította, hogy nincs már aranyerem, hanem a bélnyálkahártyám fordul ki. Ezzel szemben a colonoscopia vizsgálatkor aranyeres csomókat diagnosztizáltak. Elmentem egy másik proktológushoz ahol szintén aranyeret diagnosztizáltak külsőt és belsőt egyaránt, illetve az aranyér kimetszését javasolták. Kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy a ligatúrák után újra aranyereim vannak, amik most már egy kisebb erőlködéstől is előjönnek és már a napi életvitelemet teszik kellemetlenné? Sajnos jelenleg tehetetlenül nézem a problémámat, mert magánrendelésre jelenleg nem tudok elmenni, ahová pedig tartozok, nem mennék, miután két orvos kétféle diagnózist állított fel. Mitől rosszabbodhatott a helyzetem, miután rávettem magam a kezelésre?
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
18.
Tisztelt Kérdező! Látatlanban nehéz válaszolni. Mindenesetre: 3 gyűrű sokszor kevés, hogy megoldjon egy előrehaladott aranyerességet. Az is lehet, hogy a záróizom gyenge és a bélfal valóban kifordul. Üdvözlettel, Dr EG www.boc.hu
2016.
02.
10.
csomo a lagyekban kérdése:

Tisztelt doktor Ur, 5 eve van egy kis csomo a bal agyekomban (az is lehet, hogy regebben), kozvetlen a combtonel. Atmeroje max 1 cm. Olyan, mintha egy nagyobb rizsszem lenne kozvetlen a bor alatt. Szabad szemmel nem lathato, erezni is akkor lehet ha ket ujjal a bor ala nyulok. Soha nem zavart, nem okozott panaszt, nem nott vagy csokkent. felulete sima es konyen mozgathato ide oda vagy forgathato. az elmult 10 evben meg hoemelkedesem sem volt, sulyom allando, rendszeresen sportolok, kulonosebb faradekonysag nem jellemzo, eros izzadasom nem volt ejszaka. ujabb csomot nem tapasztaltam sehol a testemen. Van ahol azt irjak, hogy ez a meretu csomo teljesen normalis,foleg az agyekban, nem kell vele foglalkozni, nem is betegseg, mashol meg azt irjak, hogy ez kotos. Onnek mi a velemenye, kell aggodnom, indokolt a kulonosebb vizsgalat? Lehetseges, hogy 5 ev alatt sem okoz komolyabb tunetet esetlek egy komoly betegseg - lipfoma ? Tisztelettel Cs.A.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
18.
Tisztelt Kérdező! Látatlanban nehéz a diagnózis, de ha 5 éve ott van, nem valószínű, hogy rosszindulatú, inkább egy zsírcsomó, vagy békés nyirokcsomó lehet. Üdvözlettel: Dr EG www.boc.hu
2016.
02.
01.
véres wc papír kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapos rendszerességgel előfordul, hogy "nagydolog" után friss piros vér folt kerül a papírra, pedig nem dörzspapírt használok és nem is törlöm erősen. Gondoltam aranyérre, de nem jár fájdalommal, igaz van egy kis csomó ami kitüremkedik és viszketni is szokott, de úgy tudom, hogy az aranyér csak kevés vérzéssel jár. Azt vettem észre, hogy ez az állapot, a vér a székelés után tart pár napot, majd ahogy jött elmúlik. A székletem normális, mind színét, mind állagát tekintve, mit gondol mi lehet a baj? 25F
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
18.
Tisztelt Kérdező! Lehet több dolog, pl. kis berepedés, gyulladás, aranyér, stb is. Proktológusnak látni kellene a pontosabb dg.-hoz. Üdvözlettel DrEG www.boc.hu
2016.
01.
14.
Aranyér kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, Aranyér problémával fordulok Önhöz bár nem vagyok benne biztos, hogy jó helyen járok-e. Mióta az eszemet tudom van két külső aranyerem. Nem fáj nem okoz panaszt csupán esztétikailag zavar. Szeretnék megszabadulni tőlük. Tudna ajánlani olyan aranyér eltávolító módszert ami nem hagy nyomot, heget? Válaszát előre is köszönöm, Erika
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2016.
05.
18.
Kedves Erika! Természetesen el lehet távolítani a csomókat, helyi érzéstelenítésben, lézerrel javaslom. Üdvözlettel, Dr EG www.boc.hu
2015.
11.
20.
térfájdalom kérdése:

Kedves Doktor Úr! Tegnap voltam MRI vizsgálaton ahol ezeket a dolgokat írták csak én nem értek belőle semmit ezzel kapcsolatba kérném a segítségüket.A mérések egy része kissé mozgásműtermékes. Az extraarticularis szalagok sértetlenek. Az ízületben illetve a bursa suprapatellarisban a folyadék mennyisége mérsékelten felszaporodott. A terhelési felszínek porcborítéka megtartottnak látszik. A meniscusok keskenyebbek, jelintenzitásuk rendes, Az elülső keresztszalag femoralis részlete nem különíthető el, régiója szélesebb, inhomogénen emelkedett jeladású. A hátsó keresztszalag angulatioja csökkent, jelintenzitása rendes. A térdízületet alkotó csontokon jelintenzitásbeli eltérés nem látható. A patella enyhén lateralizált, amennyire megítélhető, porcborítékán körülírt jelzavar nem mutatható ki. A fossa popliteában kóros képlet nincs, Elülső keresztszalag laesio. A patella kis lateralisatioja És még olyan kérdésem lenne mi a további teendőm. Köszönettel!
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2015.
11.
20.
T. Kérdező!
2015.
07.
17.
végbélrepedés vagy aranyér kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 25 éves, vékony testalkatú vagyok. Szinte minden évben előfordul hosszabb-rövidebb ideig, hogy széklet ürítésekor a végbélnyílásban, közel a végéhez éles fájdalmat érzek, a wc papíron élénk piros vérfolt jelenik meg, mely általában pár percen belül eláll. A "nagydolog" befejezése után még egy óráig égő fájdalmat érzek, gyakran viszketéssel párosulva. A végbélnyílásnál kívül egy lifegő csomó van. A tünetek előfordulnak vérzés nélkül is, de fájdalommal. Két hete messzire utaztam autóval, szendvicseken éltem és átlátszó savas lé jött egy-két alkalommal egy nap, utána helyreállt, de a tünetek azóta fenn állnak! Mivel minden évben előfordul (nem az autózás) és amilyen hirtelen jönnek a tünetek, pár hét múlva olyan hirtelen szűnnek is eddig nem tulajdonítottam nekik nagyobb jelentőséget főleg mivel nem mindig vérzik (és előfordult már vérzés, vércsík fájdalom nélkül is), de elég kellemetlen, hogy félek az ürítéstől, mert fáj, mintha egy seb lenne bennem. Feltétlenül forduljak orvoshoz vagy tudna ajánlani házi praktikát? Ha orvoshoz menjek akkor hova érdemes? Csak háziorvos vagy szakrendelés? Kerületemben nincs proktológia. Köszönöm válaszát előre is!
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2015.
11.
20.
T.Kérdező! Meg kéne mutatnia Proktológusnak, elsősorban olyankor, amikor épp megvannak a panaszok. Leginkább berepedés és gyulladás lehet, a külső kis csomó ezek következménye lehet, egyben hajlamosítja a panaszok visszatértére. Üdvözlettel, Dr Egri Gábor belvarosiorvosicentum.hu
2015.
06.
14.
széklet probléma kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje észrevettem a székleten valamilyen enyhén sárgás, esetleg sárgás-zöldes nyálkás, pókhálószerű anyagot. Mindig csak azon a végén van, ami először távozik. Mi lehet ez (genny?), érdemes-e mintát vizsgáltatni laborban? Maga a széklet sötét, vagy esetenként világosbarna színű, formált, szilárd és napi 2-3-szori gyakoriságú. További kérdésem, hogy az utóbbi fél-egy évben feltűnően nehezebb a székletvisszatartás, és maga az inger hirtelen és parancsolóan jelentkezik, nemritkán nehéz szituációkat okozva. Ennek mi lehet az oka? Korábbi leletek: Tavalyi hasi CT neg., de kb. 10 éve volt vékonybél rtg., ami alapján gyorsult passage-t írtak le, továbbá, hogy a jejunum redőzete feltűnően durva, szabálytalan, az ileum spasticus, a coecum mélyen a kismedencébe nyúlik, az a szűk medence miatt rányomásra sem mozdítható ki. Köszönettel: Róbert, 33 éves 180 cm, 58 kg
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2015.
11.
20.
T. Kérdező! Gyulladásos jel, amit említ, gasztroeneterológusnak mutassa meg. Valószínű probiotikumokat fognak ajánlani. Üdvözlettel, Dr EG
2015.
04.
13.
kulcscsonttörés kérdése:

Tisztelt doktor úr! 2014. 02 18án műtöttek kulccsontörésre egy titánium szálat tettek be a kulcscsontomba ún velőűrszeget mely már a műtét után is kiállt ami miatt a bőröm eleinte sokat fájt. egy idő után megszoktam viszont az utóbbi időben egyre többet fáj és egyre erősebben, mintha át akarná szúrni a bőrömet sőt amikor emelek az is fáj. Tisztába vagyok vele hogy ezt már rég ki kellett volna szedetnem viszont félek a műtéttől undorodom a kórháztól. Viszont az is zavar hogy szúrja a titándrót a bőrömet belülről. Ha benn marad a titándrót okozhat valami károsodást? illetve van valami humánus megoldás hogy a fémszál kivétele elkerülhető legyen? Válaszát előre is köszönöm.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2015.
11.
20.
T. Kérdező! A fémanyag elvándorolhat. Kiszúrhatja belülről a bőrét. Legjobb eltávolíttatni, 2-3 perces műtét az egész. Üdvözlettel, Dr EG
2014.
12.
11.
szatmári ödön kérdése:

Tisztelt főorvos úr !Kérdezni szeretném,férjemet műtötték vastagbél rákkal tavaly októberen.Nem írtak elő neki kemoterápiát.Megjegyzem 140 kg-os 3 db. sztent van koszorú ereibe beépítve 62 éves.Leírnám,hgy a szövettanban mit írtak le,43 db. nyirok csomót vettek k neki.mely 0,3-1,3cm-es volt.Lokális invázió .A tumor a bélfal valamennyi rétegét áttörve a környező zsírszövetekbe tör.Serosai felszín . nem érintett Kifejezett tumorbimbózás nincs.az összes szél tumor mentes.Adenocarcinoma mucinosus komponens nélkül.Azt írták,hogy .idézem..Nyirokcsomó status metastaticus nyirokcsomók száma 0/43...TNM stadium .. pT3 pNO ,Módosított Astler coller stadium ..B2 .Azt szeretném tudni ez mit jelent?? nyirokcsomó áttétes rákos volt A férjem? ez áttétes rákot jelent? és hányas stádiumba volt ? illetve van? Lokalizáció. I hasfal , II. Hemicolectomia. Ez milyen stádiumu rák? és áttétes e a rák neki. Ez milyen élet kilátásokkal birhat .....köszönettel Ildikó kérdezte
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2014.
12.
11.
Kedves Ildikó! Nagyon precíz, részletes volt a szövettani vizsgálat, hiszen kipreparáltak és feldolgoztak 43 nyirokcsomót. Egyikben sem volt áttét. Ez jó hír, ezért nem volt szükség valószínűleg a kemoterápiára. IIA stádiumban van, vagyis kifejezetten jók az életkilátásai, a pontos százalékot tekintve Onkológust lehet kérdezni. Üdvözlettel, Dr Egri Gábor, http://www.korutiorvosicentrum.hu/hu/proktologia/gyogyaszat/szakrendeles/proktologia
2014.
12.
08.
Zsirmirigy! kérdése:

Üdvözlöm Dr.Úr! Van a fülem mellett egy zsircsomó. Ezt kivágják? Meddig tart kb? Tisztelettel: Kállai Kálmán.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2014.
12.
08.
T.Kállai Úr! Látni kellene a dolgot. Ha egy sima zsírcsomó, akkor igen, műtéti eltávolítás, helyi érzéstelenítéssel együtt nem több mint 10-15 perc. Üdvözlettel: Dr Egri Gábor http://www.korutiorvosicentrum.hu Időpontkérés: 06/30/372-6832
2014.
12.
01.
ciprus kérdése:

Tisztelt Cím! 43 éves férfinak Chron betegsége van már több mint 20 éve. Most ismét műtötték, kivettek egy bélszakaszt. Műtét után pár nappal kilyukadt a bél. Lehetséges, hogy bizonyos időn (1-2 héten belül) ez összeforr vagy mindenképp egy újabb műtét szükséges? Válaszát várva! Köszönettel
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2014.
12.
02.
A Crohn betegség makacs, sokszor sipolyjáratot képző gyulladásos bélbetegség. A műtéti lelet híján sajnos nehéz megválaszolni a kérdést. Ez is, az is lehet. Igazából az operáló orvos tudja legjobban elbírálni. Üdvözlettel: Dr.E.G.
2014.
11.
30.
aranyér kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 24 éves lány vagyok, soha nem volt aranyeres panaszom, de azt hiszem ennek az időnek vége:( az utóbbi hetekben igen intenzív hasizom gyakorlatokat végeztem kb 50 perces futásokkal, súlyemeléssel..és tegnap egy hosszas állással kísért rendezvény után diszkomfort érzetet éreztem a végbelemnél..először azt hittem , hogy csak a tanga dörzsölte ki, de egy kb borsónyi nagyságú puha dudort vettem észre ami kissé feszülő érzésű illetve még egy keményebb csomót a végbél "peremén". Bekentem neogranormonnal kicsit jobb lett, de semmi változás az a valami ott van még mindig és szerintem egy aranyér lehet. Nem vérzik, nem kimondottan fáj, de érzem és kellemetlen. Ön szerint van esélye, hogy elmúljon? vagy mostmár örökre ott lesz és csak műtéttel gyógyítható? egyáltalán a torna gyakorlataimtól jött elő? Nagyon elkeseredtem és nagyon zavar az a valami. Kérem adjon valami útmutatást. Köszönttel: Gwendolin
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2014.
12.
02.
Kedves Gwendolin! A leírás egyértelműen trombotizált aranyérre utal. Ez egy kis vérrögöt jelent egy külső aranyérben. Ne ijedjen meg tőle, helyi érzéstelenítésben el lehet távolítani, a felette lévő túlnyúlt bőrrel együtt. Ha nincs eltávolítva, 4-6 hét alatt spontán is felszívódik, de a felette lévő kinyúlt bőrlebenyke, a tisztántartást nehezítő egyenetlenség képében ottmarad. Vagyis érdemes mielőbb megszabadulni tőle. Üdvözlettel: Dr Egri Gábor http://www.korutiorvosicentrum.hu/proktologia-szakrendeles Időpontkérés: 06/30/372-6832
2014.
11.
28.
Beatrix79 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Hétfőn megkapott egy kiscica,enyhén vérzett.Mára már meg sem látszódik,nem volt begyulladva.Tegnap elkezdett fájni az arcizmom jobb oldalon a fül mellett az arccsont környékén.Lehet tetáriás lettem? Voltam ma fogászaton,csináltak rtgt,de eltérést nem láttak rajta. Köszönöm Doktor Úr a válaszát
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2014.
11.
29.
Kedves Beatrix! Manapság már nagyon ritka a tetanusz fertőzés. Valószínű, hogy az arcfájdalma más miatt van, nem a kezdődő tetániás szájzár jele. Ha Ön 5 éven belül kapott tetanusz oltást, nem kell ismételni azt. Ha nem, akkor viszont állati harapásnál indokolt. Üdvözlettel, Dr E.G.
2014.
11.
26.
Harapás kérdése:

Tisztet Doktor Úr! Egy hete egy 4 hós cica megharapott,vagy inkább rákapott az ujjamra.egy fog nyom lett,picit vérzett.Szépen gyógyul,alig látni.Most olvastam,kellett volna tetanusz.Ha esetleg megfertőzödtem milyen tünete lenne? Olvastam,hogy lappangási ideje lehet pár hónap is.Akkor lehet pár hét és egyszer csak meghalok? A másik kérdésem,lett egy nagyon pici,kb 0.5 cm karmolás is.Sajnos pont a tenyeremnél,a hajltnál.Az kicsit lassabban gyógyul,de nem váladékozik meg semmi,attól is lehet bajom? Köszönöm megtisztelő válaszát
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2014.
11.
29.
Kedves Kérdező! Tetanusz akkor kell, ha Ön 5 éven belül nem kapott tetanusz oltást. Utólag is meg lehet adni, bár a legjobb ha közel van az oltás a sérüléshez. A karmolt seb lassabban szokott gyógyulni és be is tud gyulladni, melynél időnként antibiotikumos kenőcs, vagy tabletta is szükséges lehet. Üdvözlettel, Dr E.G.
2014.
11.
11.
hasizom gyakorlat kérdése:

Tisztelt doktor úr! Kérdezném Önt, hogy rectus diasztázissal ( hosszanti hasizmok között gyomor előboltosulás ) végezhetek e napi 5 perc hasizom gyakorlatot ( 5 gyakorlat 1-1 perc ) vagy veszélyes és mellőzzem? Jelenleg panaszom nincs, fájdalom vagy egyéb tünet nem jelentkezett. 170 cm magas férfi vagyok testsúlyom 83 kg. Ha igen üres gyomorral kell tornászni, vagy nem számít.
Egri Gábor sebész, proktológus, lézersebész
2014.
11.
11.
Nincs erre biztos válasz, nem végeztek erre nézve kísérleteket tudtommal még. Én magam merném végezni a gyakorlatokat és inkább arra figyelnék, hogy a testsúlyom ne legyen nagy, mert azt, mivel folyamatos nyomást fejt ki a hasfalra, veszélyesebbnek tartom a rectus diasztázis rosszabbodása szempontjából. Szóval először fogynék, mielőtt megkezdeném a gyakorlatokat. Üdvözlettel, EG
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!