Eltűnhet a mellrák?

Eltűnhet a mellrák? A kérdés nevetségesnek tűnhet, de néhány mellrák, amelyet mammográfiával diagnosztizáltak magától eltűnhetett, ha nem találták meg és nem kezelték.

Az American Cancer Society szóvívője viszont kijelentette, hogy a rendszeres mammográfiáknak sokkal több az előnye, mint a potenciális ártalmai.

Bizonyos mellrákok nem viselkednek úgy, mint a rákok, még akkor sem, ha úgy néznek ki mikroszkóp alatt, mint a rákok és nőnek amíg elérnek egy olyan méretet, amit mammográfiával észre lehet venni. De ha nem kezelik őket, vannak olyanok, amelyek megállnak a növésben, összemennek és eltűnnek körülbelül két év alatt.

Ál-rákoknak nevezik ezt a jelenséget, de továbbra is azt üzenik az orvosok a betegeknek, hogy járjanak szűrésre.

Egy tanulmány keretében 50-64 éves nőket vizsgáltak, akiknek egyetlen vagy három mammográfiájuk volt.

Az a csoport, akiket többször vizsgáltak, 120.000 nőt tartalmazott. Háromszor voltak szűrésen 1996 és 2001 között. A másik csoport 110.000 nőt tartalmazott, akik egyszer voltak szűrésen, a megfigyelés után.

Az utolsó szűrés után a mellrák 22%-kal gyakoribb volt azoknál, akiket többször vizsgáltak. 1.909 nő a 100.000-ből volt rákos a többször vizsgáltak között és 1.564 nő a 100.000-ből volt rákos azok közül, akiket egyszer vizsgáltak.


Címkék: mellrák, daganat, kezelés, mammográfia
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!