Csokoládéra vágyik?Tegyen egy sétát

A csoki sokak számára már a függőség határát súrolja, ha sétálunk egyet, az csökkentheti a csoki iránti vágyat.

Amikor a vágyódásról van szó, a csokoládé a leggyakoribb és a legintenzívebben kívánt étel.
A kutatók bele akartak nézni ebbe az intenzív vágyakozásba és abba, hogy hogyan lehetne megtörni.

25 embert gyűjtöttek össze, akiket “rendszeres csokievőknek” neveztek el – akik legalább 50 gramm csokit ettek meg naponta.

A csokievőket megfosztották a kedvenc édességüktől 3 napra; nem is tornázhattak és nem vihettek be koffeint a szervezetükbe a teszt előtt két órával. Megfosztva lenni a csokitól, stressz alatt lenni és ezután megint csokit kapni – ez fellobbantja a csokoládé iránti vágyat.

 A vérnyomást és a szivet vizsgálták; a résztvevők egy étel iránti vágyakozásról szóló kérdőívet is kitöltöttek.

Különböző napokon, egy csoport résztvevő tett egy 15 perces sétát egy taposómalomban. Úgy kellett menniük, mintha egy buszt akarnának elcsípni, de nem addig amíg kifulladnak. A másik csoport eközben csöndesen ücsörgött.

A séta vagy a semmittevés után, minden részvevőnek egy tesztet kellett kitöltenie számítógépen és kaptak egy csokit, amit kibontottak, de nem ehették meg. A kutatók kimutatták, hogy azoknak, akik tornáztak, jelentősen csökkent a csoki iránti vágyuk.

A séta a vérnyomást is nyugtatta a teszt és a kibontott csoki után. Az egy helyben maradás nem csökkentette a vágyakozást.


Címkék: csokoládé, édességfüggés, vérnyomás, torna
#1
Katka - 2010.02.05 08:48
Az én csoki iránti vágyamat semmi, de semmi sem szüntetheti meg....Viszont jó terápia ha belegondolok , hogyan fogok kinézni a mértéktelen csoki evés után két héttel....:))
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!