Az önkielégítés

Természetes élettani jelenség még felnőttkorban is, sőt, párkapcsolatban élés esetén is. Lelkileg egymásra hangolódott pár esetében a szexualitás rutinná válásának elkerülése érdekében a közös, vagy az egymás előtt külön-külön végzett maszturbáció sokat javíthat a kapcsolat színességén.

Kapcsolatban élés esetén egészséges „kényszerítő” ok lehet például a partner tartós betegsége, külföldi kiküldetése, a férfi önmegtartóztatása (pl. nagyobb sportesemény előtt), illetve egyéb okok.

 

Kifejezetten előnyös azokban az időszakokban, amikor a nőnek nincs partnere, mert az orgazmus ily módon történő átélése is pozitív élettani hatásokkal bír. Felmérések szerint mindössze a nők 8 %-a nem maszturbál, ha magányos. 

Baj akkor van vele, ha egy nő ezt „egészségtelen” kényszermegoldásnak érzi, vagy annak is számít egy kapcsolatban: ha a férfi partner merevedési zavarai, korai magömlése, a fájdalmas közösülés, vagy az elégtelen izgalmi állapot miatt rendszeresen nem jön létre a nő orgazmusa, akkor kizárólag a nőn múlik, hogy mennyi ideig képes ezt tolerálni.

Minden nőnek az egyéni szexuális libidója és az érzelmi intelligenciája dönti el, hogy kitart-e partnere mellett hosszabb ideig és az önkielégítést választja, vagy már rövid idő után szakít, és más férfi után néz. „Feláldozni” magát azonban egy nőnek sem ajánlatos, mivel az egészséges testi-lelki jóléthez a rendszeres és örömszerző, férfi-nő közötti nemi aktus is hozzátartozik egy párkapcsolatban.

Címkék: nemi élet, önkielégítés
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!