Antioxidánssal a rák ellen?

Rengeteg mellrákos beteg polcolja teli magát antioxidánsokkal egy új tanulmány szerint, annak ellenére, hogy elhanyagolható mennyiségű tanulmányt folytattak hasonló táplálékkiegészítők hatásosságát illetően a rákra.
 

Az antioxidánsok magukban vagy multivitamin formájában elérhetőek. Széles körben elterjedt az a hit, hogy az antioxidánsok enyhítik a rák elleni kezelés mellékhatásait, csökkentik a rák kiújulását és az egészséget egészében javítják. Ezen hitek ellenére nem igen végeztek még olyan tanulmányt, ami az antioxidánsok rákra gyakorolt hatását igazolnák. Sőt, bizonyos orvosok úgy gondolják, hogy hatással lehetnek a kemoterápia bizonyos formáira.

Sok szakértő úgy gondolja, hogy az antioxidáns kiegészítők rontják a rák kezelésének hatásosságát.

Egy új tanulmány kiértékelte az antioxidáns kiegészítők használatának gyakoriságát rákos beteg nőknél. A kutatók a C-vitaminra, az E-vitaminra, a béta-karotinra és a seleniumra koncentráltak. 764 résztvevőből 663 részesült kemoterápiában vagy más mellrák elleni terápiában.

Ezen 663 nő 60%-a jelentette, hogy antioxidánsokat szedett a mellrákos kezelése alatt. A legtöbbjük nagy mennyiségben szedte, ami azt jelenti, hogy többet szedtek, mint amennyi egy Centrum multivitaminban található.

A kutatók szerint a nagy mennyiségű használó miatt fontos tanulmányokat indítani ebben a témában.


Címkék: antioxidáns, rák, daganat, táplálék, táplálékkiegészítő
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!