Anti-Alzheimer étrend


Minél több az omega-3 zsírsav az étrendünkben, annál kisebb a vérben annak a fehérjének a mennyisége, ami az Alzheimer-kórhoz köthető.


A kutatásban 10 tápanyagot ellenőriztek a vérben több, mint 1200 idősnél 65 év felett (egyikük sem szenvedett demenciától).

Egy évvel később a résztvevők vérét letesztelték beta-amyloid-ra (fehérje, ami az Alzheimer-hez köthető). A kutatók továbbá megvizsgálták a vért más összetevők szintjére nézve is.

Az eredmény az lett, hogy minél több, az omega-3 zsírsav a személy étrendjében, annál alacsonyabb a beta-amyloid szint a vérben. A kutatók szerint napi 1 gramm omega-3 képes 20-30%-kal csökkenteni a beta-amyloid szintet. Más tápanyag nem volt köthető a beta-amyloidhoz.

Címkék: Alzheimer-kór, vér, omega-3, zsírsav, étkezés, táplálék
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!