Alkohol és cigaretta – mennyi a sok?

Mind tudjuk, hogy az alkohol és a cigaretta rosszat tesz. A hasonló tevékenységek rákhoz vezethetnek, szívbetegséghez, magas vérnyomáshoz – a lista pedig csak folytatódik. Tehát mennyi az a mennyiség, amennyitől még nem lesz bajunk?

Alkohol

Igazából, ezt senki sem tudja biztosan. Az alkohollal folytatott tanulmányokat egy idő után mindig megkérdőjelezik, mivel az egyik tanulmány eredménye üti a másikét.

Az általános vélekedés az, hogy a legtöbb embernek nem árt a moderált alkoholfogyasztás. Nem egy konkrét válasz, de megnyugtató lehet azoknak, akik szeretnek egy pohár bort elszürcsölni esténként. Ha egynél többet szeret elszürcsölni, azon jobb lesz elgondolkozni.

Cigaretta

A dohányzás halálos hosszútávon és ez a mérgező szokás majdnem minden esetben betegségekhez vezet, mint a szívbetegség vagy a tüdőbaj. Egy-két szál cigi néha viszont nem árthat igaz? Mind hallottunk már olyanokról, akik 15-20 év dohányzás után szoktak le. Arról beszélnek, hogy a tüdejük rózsaszín, és hogy a tüdő szövetei regenerálódnak. Sajnos rosszul tudják. Kimutatták, hogy 1-4 cigaretta elszívása naponta, komoly betegségekhez vezethet. Valószínűleg egy cigitől havonta nem lesz bajunk, de miért kockáztatnánk? Még a passzív dohányzás is halálos lehet, tehát inkább tegyük le a csomagot és keressünk segítséget a leszokáshoz.

Egy esti pohár bor még elfogadható, de a cigaretta már nem.


Címkék: alkohol, cigaretta
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!