A rák jelei és tünetei

A ráknak nincseknek olyan jelei vagy tünetei, amik kifejezetten a betegségre utalnának. Minden panasz egy ártalmatlan betegségre is utalhat. Ha észleli a tüneteket, látogasson el orvosához további felvilágosítás érdekében.

Íme néhány gyakori tünet:

  • Nem szűnő köhögés vagy véres nyál

Ezek a tünetek általában egyszerű fertőzéseket takarnak, mint a bronchitis vagy a sinusitis

A fej, a nyak vagy a tüdő rákjának lehetnek tünetei. Egy hónapnál tovább tartó köhögés vagy véres nyál esetében mindenképpen látogassunk el orvoshoz.

  • A belek működésének változása

A vastagbélrák gyakori tünete a ceruza vastagságú széklet

Gyakran tünete a ráknak a folyamatos hasmenés

Néhány rákos ember úgy érzi, hogy ki kell mennie, még azután is, hogy ellátogatot a mosdóba. Ha ezek a furcsa bélműködési szokások pár napnál tovább tartanak, látogassunk orvoshoz.

  • Véres széklet

Mindig ki kell vizsgáltati a véres széklet okát

Gyakran az aranyér okozza a véres székletet, de mivel az aranyér nagyon gyakori, megjelenhet mellette a rák is. Így ha aranyere van, akkor is vizsgáltassa ki véres széklete okát.

Egy röntgen elég vizsgálat lehet

Van, hogy a véres széklet oka teljesen világos. Abban az esetben vizsgálatra nincsen szükség.

  • Megmagyarázhatatlan vérszegénység

A vérszegénység egy olyan kondíció, amikor kevesebb vörös vérsejtünk van a szükségesnél a vérben. A vérszegénységet mindig ki kell vizsgálni.

Rengeteg féle vérszegénység létezik, de a vérveszteség majdnem mindig vashiányos vérszegénységet okoz. Ha nincsen megmagyarázott vérvesztesége, mint például a nőknél a havi menzesz, akkor a vérszegénységet ki kell vizsgálni.
 
Sok rák okozhat vérszegénységet, de a bél rákjai a leggyakoribbak, amik vashiányos vérszegénységet okoznak. A vizsgálatnak tartalmaznia kell endoszkópiát vagy röntgent a felső és alsó béltájékról.
Címkék: rák, tünetek, daganat, tumor
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!