A legjobb és legrosszabb másnaposság elleni módszerek

Sajnos nem létezik olyan pirula, ami elmulasztja a másnaposságot, de vannak bizonyos módszerek, amivel enyhíteni lehet az átmulatott éjszaka utáni fájdalmakat.

Íme néhány ajánlott és nem ajánlott módszer:
 
Nem ajánlott - Vegyünk be Acetaminophent
 
A Tylenolként ismert hatóanyag árthat a májnak, ha illuminált állapotban használják. Az oka ennek az, hogy amíg a máj az alkohol lebontásával foglalkozik, egy olyan fájdalomcsillapítót termel, amit normál helyzetben nem. Ezek a toxikus anyagok a máj gyulladását okozhatják.
 
Ajánlott - Vegyünk be Ibuprofent
 
Állítsuk be az ébresztőóránkat és vegyünk be egy ibuprofent tartalmazó tablettát, mint például az Advil, egy órával azelőtt, mint amikor fel szoktunk kelni. Ezt a módszert csak vészhelyzetekben használjuk.
 
Nem ajánlott - Vigyünk be koffeint
 
A kávé mértéktelen fogyasztása nem fog senkit kijózanítani, sőt a másnaposságtól sem szabadít meg. Sőt, a koffein még jobban kiszáríthat, így rosszabbul is érezhetjük magunkat tőle.
 
Ajánlott - Igyunk egy enyhén koffeinnal dúsított italt
 
A mértéktelen koffeinfogyasztás nem fog javítani a másnaposságon, de egy koffeines ital segíthet, főleg akkor, ha nem aludtunk eleget. Próbáljuk ki a fekete teát vagy egy csésze jó minőségű kávét és igyunk rengeteg vizet a nap folyamán.

Címkék: alkohol lebontás, toxikus anyagok, másnaposság
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!