A kombinált EKG holter és ambuláns vérnyomás monitorozó rendszer

Az amerikai Vasomedical, a kardiovaszkuláris betegségek nem invazív kezelésében és menedzselésében élenjáró cég bejelentette, hogy megkapta az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Felügyelet (FDA) forgalmazási engedélyét a „Vasomedical-BIOX2301-es Modell Kombinált EKG Holter és Ambuláns Vérnyomás Adatokat Felvezető és Szoftverelemző Rendszer”-re. A múlt év folyamán a cég hasonló gyártmánya, de az 1305-ös modell kapott forgalmazási engedélyt az FDA-tól.

Egy New York-i orvos szerint a legújabb modell az egyetlen személyi kombinált rendszer, amely egyidejűleg és folyamatosan felvezeti és tárolja a páciens EKG és vérnyomás adatait 24 órán keresztül.

„A lehetőség, hogy ezeket a paramétereket egyidejűleg és egymás mellett láthassuk, egyedülálló. Az orvosok részére sokkal hasznosabb információkkal fog szolgálni a beteg kardiovaszkuláris státuszának értékeléséhez, és lehetővé fogja tenni a helyes klinikai megítélést is. Az elmúlt néhány év során a Holter monitorok és más ambuláns eszközök használata megnövekedett, lehetővé téve a korai diagnózist és a betegség kezelését nemcsak a kardiológusok, de a háziorvosok számára is. Hiszek benne, hogy ez az új termék igen nagy hatással lesz az egészséggondozás javítására és az egészségvédelem költségeire is.” – mondta el véleményét az orvos.

A Vasomedical Cég elnöke és vezérigazgatója a következőképpen kommentálta az eseményeket: „A Vasomedical-BIOXEKG Holter és Ambuláns Vérnyomás Monitorozó Rendszer termékvonalunkból ezek az elsők, amiket forgalmazni szándékozunk. A múlt évben az 1305-ös modell bevezetésével cégünk bekerült a betegfigyelő orvosi eszközök üzletágba, mégpedig igen magas minőségű digitális készülékekkel, amelyeknek sikere nemzetközi szinten is jelen van. A 2301-es modell forgalomba hozatala a Vasomedical Céget az ambuláns felszerelések terén ellátócéggé teszi, mivel eddig ez az egyetlen kombinált ambuláns EKG/vérnyomás adatfelvevő eszköz az Egyesült Államokban. Azon kívül, hogy a modell rendkívül kompakt, és két különálló felvevőt egyesít magában, bizonyos kardiális rendellenességek esetén interaktív vérnyomásmérési adatrögzítésre is alkalmas, és így jelentős mértékben javítja a feljegyzett adatok diagnosztikus értékét, miközben növeli a beteg komfortérzetét és használata is könnyű. A cég magtermékét képező EECP® terápiás és betegmenedzselő eszközökkel együtt a Vasomedical folytatja piaci jelenlétének növelését, innovatív és nem invazív termékskálával, amelyeket arra terveztünk, hogy javítsák a beteggondozást és csökkentsék az egészségvédelem költségeit.”

A Vasomedical Cég elsősorban az EECP(R) külső ellen-szívverési rendszer tervezésével, gyártásával, marketingjével és támogatásával foglalkozik, a vállalat védjegyzett technológiájára alapozva. Az EECP(R) terápia egy nem invazív, ambuláns terápia a kardiovaszkuláris rendszer megbetegedéseinek kezeléséhez, amelyet jelenleg angina pectoris, kardiogén sokk, akut miokardiális infarktus és vértolulásos szívelégtelenség eseteiben ajánlanak használatra. A terápia célja az, hogy növelje a véráramlást a szív azon területeiben, ahol az kevesebb, mint megfelelő, és visszaállítsa a szisztémás vaszkuláris funkciót. Az EECP(R) a Vasomedical tökéletesített külső ellen-szívverési rendszerének a regisztrált márkaneve.


Címkék: EKG, Holter, szív, vérnyomásmérő, kardiológia, orvos, gyógyszer
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!