A narancsevés vagy a napi grapefruit úgy tűnik segíthet a stroke kockázatának csökkentésében a nők között. Ebben a bennük lévő flavone- ok segítenek.
Az eredmény 14 év adatainak átvizsgálásából származik, ahol 70.000 nő szerepelt. A falvone-ok egy alcsoportja a flavonoid-oknak, amelyek olyan antioxidánsok, amelyek gyümölcsökben, zöldségekben, vörösborban, étcsokoládéban, kávéban és teában található meg.
A kutatás úgy találta, hogy azok a nők, akiknek az étrendje a legtöbb flavone-t tartalmazta 19%-kal csökkentették a kockázatukat a stroke-kal kapcsolatban álló vérrögökkel szemben, azokkal összehasonlítva, akiknél a legkevesebb volt a flavone bevitel.
A legtöbb flavone a citrusfélékből származik és ajánlott a nőknek, hogy az egész gyümölcsöt válasszák és ne az ital formát.