Az egészségre pozitív hatását az olyan zöldségeknek, mint a brokkoli, karfiol, saláta, kelkáposzta és a leveles kel, eddig is tudtuk. Ezek a zöldségek gazdagok phytonutrient-ekben, amelyek segítenek, mind a rák, mind a szívbetegség ellen.
Kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik sok brokkolit és egyéb leveles zöldséget esznek, azok kisebb eséllyel állnak a rákkal szemben, mint akik nem.
Egy újabb jó hírrel tudunk szolgálni ezekkel a szuper-zöldségekkel kapcsolatban, amely egy új kutatás eredménye, amelyet mellrákos betegeken teszteltek, Kínában. Azok a nők, akik a legtöbb leveles zöldséget ették 62%-kal kisebb eséllyel haltak bele a mellrákba, mint azok akik a legkevesebbet ették. Az általános fogyasztók is 35%-kal nagyobb eséllyel élték túl a betegséget.
A kínai nők elsősorban mustárt, fehérrépát, bok choy-t, karfiolt és salátát ettek, ami egy különböző leveles zöldség kombináció, mint amit nyugaton fogyasztanak. Közel 5000 nő vett részt a kutatásban.
Címkék:
brokkoli, karfiol, saláta, szívbetegség, zöldség, bok choy
|