Kövérnek számít egy 23 kilós 5 éves

Egy 5 éves kislány, aki 23 kilót nyom, túlsúlyosnak lett titulálva, illetve szívbetegségre és rákra nagyobb kockázatúnak, angol egészségügyi tisztviselők által.

Lucy Davis-t érzékenyebbnek nyilvánították a magas vérnyomásra is, még úgy is, hogy szereti a sportokat és jó formában van.

38 éves anyukája, Susan Davis kikelt magából, amikor lánya hazahozta a levelet az iskolából, amit a teszt után kapott, amit az angol kormány azért indított, hogy megakadályozza a gyermekkori túlsúlyt.

A levélben az állt, hogy „a teszt eredménye szerint a gyermek túlsúlyos” és figyelmeztette a szülőt arra, hogy a gyermeke egészsége veszélyben lehet.

Mindezek ellenére, Lucy ugyanolyan méretű, mint barátai. 118 cm magas és nem néz ki túlsúlyosnak.

„Nem tudtam elhinni, amit olvasok,” mondta az anya.

„Lucy a legkevésbé sem kövér és nem is kellene a súlyára gondolnia. Azt akarom, hogy futkoson és jól érezze magát, nem azt, hogy a külseje miatt aggódjon. Egy egészséges lány, aki sokat sportol. Mindig mozog. Megkérdezte tőlem, hogy kövér-e, én pedig azt válaszoltam, hogy dehogy, tökéletes.”

Dr. Adrian Dawson, aki kivitelezte a teszteket, hangsúlyozta, hogy az eredményeket a szülőknek küldték, nem a gyerekeknek.

„Ha a gyerekek túlsúlyosak, az problémákat fog okozni nekik a későbbiekben és ezt jobb megelőzni,” mondta.

Címkék: túlsúly, testtömeg, vérnyomás, sport
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!