5 új módja a felpuffadás legyőzésének


Egyen kevesebbet az alábbi szénhidrátot tartalmazó ételekből, hogy javítson emésztésén és csökkentse felpuffadását, méghozzá gyorsan.


1. Tejtermékek – Ha felpuffad a tejtermékektől, lehetséges, hogy laktózérzékenységet alakított ki.
 
2. Válassza gyümölcseit gondossággal – Az áfonyákat, a szőlőt és a citrusféléket könnyebb megemészteni, mint az almát vagy a körtét.

3. Változtasson keményítőt – Ha búza, rozs vagy árpa áll a felpuffadása mögött, válasszon gyomorbarát rizst, kukoricát, zabot vagy krumplit.

4. Ne fogyasszon hamis cukrokat – A sorbitol, a xylitol és a mannitol olyan cukrok, amik a szénsavas üdítőkben és a cukormentes rágókban találhatóak meg. Kerülje ezeket, ha zavarják a gyomrát.

5. Legyen okos a babokkal – Csökkentse a szójabab, a csicseriborsó, a lencse, a babfélék, a káposzta fogyasztását, ha gondot okoznak.

Címkék: szénhidrát, emésztés, puffadás, gyomor, tej, gyümölcs, keményítő, bab
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2021 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!