Videojátékok győzik le a gyerekek kockázatát a cukorbetegségre

Két új videojáték készült el azzal a céllal, hogy csökkentse a 2 típusú cukorbetegséget a gyerekekben azzal, hogy egészséges étrendet és aktív életmódot reklámoz.


Ezek a játékok – Escape from Diab és Nanoswarm: Invasion from Inner Space – még nem kaphatóak; még mindig tesztelik őket 10-12 éves gyerekeken.
 
 
Titokban Tanítani
 
 
A videojátékok nagyon csábítóak a gyerekek számára, így jó eszközök arra, hogy az egészséges életmódot promótálják anélkül, hogy unalamasak lennének.
 
 
A cukorbetegség megelőzése a túlsúly megelőzése is. Arra akarják rávenni a gyerekeket, hogy több gyümölcsöt és zöldséget egyenek, igyanak több vizet, legyenek aktívabbak és kevesebb TV-t nézzenek. Ezek az üzenetek jelennek meg a videojátékokban.
 
 
Az Escape from Diab fiatal karakterekről szól, akik Diab-ban laknak, fellázadnak a gonosz király, Etes, ellen, aki elárasztotta a várost egészségtelen ételekkel. A Nanoswarm-ban pedig gyerekek harcolnak egy cukorbetegség-szerű járvány ellen, amiről kiderül, hogy nem egy őrült tudós műve, hanem az egészségtelen életmódé.
 
 
A karaktereknek azért kell küzdeniük, hogy megváltoztassák az életmódjaikat. Például meg kell győzni az apukát, hogy ne egészségtelen vacsorát főzzön vagy el kell osztani a desszertet.
Minden egyes alkalommal, amikor egy gyerek játszik a játékokkal, saját célokat és határidőket állítanak maguknak, az igazi életükben, és nem játszhatnak a játékkal addig, amíg a határidők le nem telnek. Így van idejük a céljaikon dolgozni és nem ülnek sokat a játékok előtt.
Címkék: cukorbetegség, videojáték, étrend, életmód
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!