Veszélyes divat

Divatból hordják a hamis fogszabályzót. Szabályos fogsorukra tesznek fogszabályzót az ázsiai fiatalok. Nem zavarja őket, hogy az egészségüket veszélyeztetik.

Kínában, Indonéziában és Thaiföldön új divat ütötte fel a fejét a tinédzserek és a fiatal felnőttek körében: kiegészítő gyanánt hordanak fogszabályzót olyanok is, akiknek egyáltalán nincs rá szükségük.

A piacot elárasztották a hamis fogszabályzók, melyek felhelyezve teljesen úgy néznek ki, akár az igaziak. A legtrendibbek a színes modellek, de kaphatók például Hello Kitty vagy Miki egér figurával díszített darabok is, nagyjából 15–20 000 forintnak megfelelő összegért.

Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a hamis fogszabályzók viselése kimondottan veszélyes, ugyanis fogszuvasodásához vagy súlyos fertőzések, szájfekélyek kialakulásához vezethet. A thaiföldi kormány már be is tiltotta a hamis fogszabályzók behozatalát, gyártását és értékesítését, ám az árusokat ez nem tartja vissza, a kiegészítő a feketepiacon továbbra is beszerezhető.
 
Forrás: http://www.nlcafe.hu/
Címkék: fogszabályozó, fogsor, fogászat, fogorvos, fog
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2021 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!