Új módszerek a fogamzásgátlásban

A legújabb kutatások szerint kifejlesztett nem hormonális fogamzásgátlót mutattak be egy fontos tudományos konferencián, Melbourne-ben.

Díjnyertes professzor, John Aitken a University of Newcastle-től és Dr. Eva Dimitriadis a Prince Henry's Institute of Medical Research-től beszélt a Society for Reproductive Biology (SRB) éves tudományos konferenciájáról.

Aitken professzor, a világon a reproduktív biológia veztője, azt fejtegette, hogy szükség van egy biztonságos, hatásos és újszerű fogamzásgátlóra a terhesség és a szexuálisan terjedő betegségek megelőzése érdekében. A kutatása feltárta azon fogamzásgátló hatóanyag fejlődését, ami leköti – de nem öli meg – a spermát. A hatóanyag tartalmaz olyan tevékenységet, ami egyben csökkenti a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát is, mint például a klamídia.

A találkozón Dr. Eva Dimitriadis, igazgatóhelyettes kutató a Prince Henry's Institute-nál, bemutatta egy új megközelítését az új, nem hormonális fogamzásgátlóknak, nőknek.

A munkája a társadalmi szükségletre épül, hogy bővítsék a női fogamzásgátló módszerek körét és hogy létrehozzon olyan megközelítéseket, amik nem arra épülnek, hogy egy nő minden nap erős hormonokat szedjen.

Dr. Eva Dimitriadis és kollégái a Uterine Biology Group at PHI-nál felismertek különböző “terhesség blokkoló” molekulákat, amik olyan állapotban tartják a méhet, ami megelőzi a terhességet. Az eredményei az egerekben bizonyítékul szolgálnak a fogamzásgátlás ezen alternatívájára, így további fejlesztéseket terveznek.

Mivel egy termékeny nőnek a méhe csak a hónap néhány napján fogékony a terhességre, egy további potenciális előny az, hogy az új megközelítést csak erre az időszakra kellene időzíteni.

Címkék: fogamzásgátlás, hormonális fogamzásgátló
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!