Új eszköz az orális higénia segítésére

Liverpool-i tudósok kifejlesztettek egy olyan fogászati eszközt, amellyel kimutatható a fogkő még mielőtt látható lenne az emberi szem számára

A fogkefe méretű terméknek egy kék fény van a végén, ami piros fényként mutatja meg a fogkövet. A műszert mindennapi használatra tervezték.
 
A fogorvosok most olyan felfedő hatóanyagokat használnak tabletta formában, hogy felfedjék a fogszuvasodást és a fogkövet, amik foltot hagynak a szájban és rossz ízűek. Ez az új termék, az Inspektor TC, nagyon hasznos lesz azoknak, akik fogékonyak a fogászati betegségekre úgy, mint a gyerekek és az öregek.
 
Az Egyesült Királyságbeli gyerekeknek átlagosan 2.5 fogát tömték be vagy húzták ki 15 éves koruk előtt, fogszuvasodás miatt. 45 millió fontot költenek jelenleg erre a problémára évente.
Nagyon nehéz az összes fogkőtől megszabadulni a szájban. Ha nem szedik le, úgynevezett “érett” fogkő képződik belőle, ami egyre vastagabb. Ez az ami a vérző ínyhez vagy a fogszuvasodáshoz vezet.
 
A fogkő korai szakaszában még láthatatlan, így ez a szerkezet megmutatja majd a betegeknek, hogy a szájuk melyik részeit hanyagolják el, amikor fogatmosnak, így lehetőséget kapnak arra, hogy eltávolítsák a fogkövet, mielőtt probléma keletkezne belőle.
Az Inspektor TC-t arra találták fel, hogy az emberek belevegyék a mindennapos tisztálkodási folyamatukba.
 
A csapat megkapta az Újítás az Orvosi Jövőben díjat a termékért – egy olyan díjat, ami elismeri a jelentős újításokat a tudományokban.

Címkék: fogorvos, fogászat, fogkő, fogszúvasodás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!