Új, cukorbetegség kezelését célzó amerikai szabadalom


Az amerikai OmniBio Gyógyszergyártó Cég (rövidítése: „OmniBio”) bejelentette, hogy 2011. december 06-án az USA Szabadalmi és Védjegy Hivatala a cég „A Diabétesz kezelésére alkalmas módszerek és kémiai összetételek” néven benyújtott szabadalmi kérelmét „8.071.511. számú US Szabadalom” (a „Diabétesz Szabadalom”) megjelöléssel elfogadta. A Diabétesz Szabadalom védettségi időszaka 2022. májusában jár le. (A diabétesz, pontosabban a „diabetes mellitus” a cukorbetegség orvosi megnevezése.)


A Diabétesz Szabadalom a legfrissebben kibocsájtott szabadalom, amelyet az OmniBio a Coloradói Egyetemmel (Denver) és egy privát céggel megállapodva szabadalmaztatott. A Diabétesz Szabadalom egy olyan új, cukorbetegséget kezelő módszer, amelyben a diabéteszes betegeknek Alfa-1-antitripszint (AAT) vagy egy AAT származékot tartalmazó kompozíciót adnak hatékony mennyiségben.

Az alfa-1-antitripszint az USA-ban jelenleg krónikus tüdőbetegségek esetén írják fel az orvosok, az Élelmiszer és Gyógyszer Felügyelet (FDA) hivatalos jóváhagyásával az AAT-hiányos betegeknek. Az OmniBio által szabadalmaztatott Diabétesz Szabadalom a cukorbetegek kezelésére az AAT használatát javasolja.

Az alfa-1-antitripszin (AAT) legfőbb tulajdonságai az alábbiak:


  • A természetben előforduló gyulladás ellenes fehérje.

  • Az FDA jóváhagyta és így receptre felírható gyógyszer krónikus obstruktív pulmonális zavarban (COPD) és emfizémában (légdaganat) szenvedő, AAT-hiányos betegek számára.

  • Gátolja az olyan romboló enzimeket, mint a proteináz-3.

  • Komplementer anyag ellenes.

  • Megelőzi az antigén prezentációt.

  • Előidézi a T-szabályzó sejtek aktivitását.

  • Gátolja a gyulladásos citokin választ.

Dr. James Crapo, az OmniBio cég elnök-vezérigazgatója így kommentálta az eseményt: „Rendkívül izgatottak vagyunk a Diabétesz Szabadalom hivatalos kibocsátása miatt, amelyet a kezdeti 1-es típusú cukorbetegség humán klinikai vizsgálatunkkal kombinálva úgy hisszük, potenciálisan lehetővé fogja tenni cégünk számára a kereskedelmi forgalmazást. Tovább erősíti azon meggyőződésünket, hogy az AAT – gyulladás ellenes tulajdonságain keresztül – a cukorbetegség és más gyulladásos betegségek kezelésében rendkívül hatékony lesz.”


Címkék: cukorbetegség, OmniBio, diabétesz, AAT, alfa-1-antitripszint
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!