Tradicionális szoptatás vagy baba vezette hozzátáplálás?

“A babák rendszeres, rövid etetése jobban az anyuka és a baba előnyére válhat, mint a népszerű ‘baba vezette hozzátáplálás' módszere”, jelentette be a The Daily Telegraph.

Egy olyan tanulmány szerint, amely kimutatta, hogy a rendszeres, maximum 10 perces etetés egy-egy mellen fokozott súlynövekedéshez vezet.

A BBC News szintén végzett egy tanulmányt, 63 szoptató anyával, Bradford-ban. Az anyukák fele egy mellel etette babáját, ahogy és amikor a baba enni akart és csak akkor használták a másik mellet, ha a baba éhes maradt. Az anyukák másik fele mindkét mellet használta, maximum 10 percig és minden harmadik órában megetette babáját, és a baba kérésére éjszaka. A kutatók kimutatták, hogy a második csoport babáit hosszabb ideig etették és több súlyt szedtek fel a születéstől hat-nyolc hetes korig.

Ez a jelentés egy kisebb tanulmány eredménye és nem jelképezheti azt, hogy mit mutatna ki, ha több anyukán vagy az ország több területéről származó, különböző háttérrel rendelkező anyukán végeznék. Mindenesetre a tanulmány ad némi megerősítést az anyukáknak, hogyha úgy érzik, hogy a baba vezette hozzátáplálás nem kényelmes számukra, vagy a baba nem növekszik úgy ahogy kéne, akkor kipróbálhatják a tradicionális szoptatást is.

Dr. Anne Walshaw és kollégái, bradford-i és liverpool-i kórházakból, végezték el a kutatást a University of Bradford-dal együttműködésben. A tanulmány nem részesült támogatásban. Az Archives of Disease in Childhood című orvosi folyóiratban jelent meg.


Címkék: szoptatás, babák, tradicionáis szoptatás, baba vezette hozzátáplálás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!