Tippek a fogai fehérségéért

Nem csak a fehérítő termékektől és a szakértői beavatkozásoktól tarthatjuk a fogainkat fehéren.

Íme egy pár tipp:

Tartsuk tisztán a fogakat. Próbáljunk egyből evés után fogat mosni, főleg akkor, ha olyat ittunk vagy ettünk, ami könnyen koszolja a fogakat. Használjunk naponta fogselymet és látogassuk fogorvosunkat rendszeresen.

Kerüljük az olyan ételeket, amik koszolnak. A csokoládé, a kávé, a tea, a sör, a vörösbor és a dohány elszíneződést okoz a zománcon. Használjunk szívószálat vagy nyeljünk gyorsan, hogy csökkentsük az érintkezést az első fogakkal.

Harapjunk. A kemény gyümölcsök és zöldségek, mint az alma vagy a répa segít a fogkő letisztításában, így segít a fogaknak, hogy matt színük maradjon.

Fehérítő fogkrém. Használjunk hetente egyszer-kétszer fehérítő krémet, hogy eltávolítsuk a felületi foltokat vagy keverjünk fogkrémünkbe szódabikarbónát és vizet. Csak párszor használjuk ezt a módszert egy héten, mivel túlságosan dörzsöl.

Mossunk gyengéden. A kemény fogmosás károsíthatja a zománcot. Használjon puha sörtéjű fogkefét és enyhe, körkörös mozdulatokkal tisztítson. Az elektromos fogkefék különösen jók a lepedék eltávolításához.


Címkék: fog, fogászat, fogfehérítés, szájápolás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!