Tényleg kevesebbet fürdenek az amerikaiak?

A New York Times megvizsgált egy rémisztő új trendet, a nem fürdést.

Katherine Ashenburg egy ezzel kapcsolatos könyv szerzője szerint nem vagyunk farmerek ezért nincs is szükség a napi zuhanyra. A könyv részletezi a tisztaság fogalmait,  végighaladva a történelmen és leírva, hogy hogyan változott az ideális kép ezzel kapcsolatban, a rómaiaktól, akik naponta fürödtek egészen a hithű katolikusokig.

De az amerikaiak általában nem vevők a ne tusolj/ ne moss hajat érvelésre. Egy biztos kutatás alapján az amerikai felnőttek 93%-a naponta mos hajat. Ez nevetséges. Sok haj típus kiszáradna és eltörne ha naponta mosnák a hajukat. Talán ez egy elírás és 93% zuhanyzik mindennap. Regina Corso szerint az emberek nem mondanak igazat ezekben a tesztekben a higéniájukkal kapcsolatban és valójában senki nem tudja a pontos adatokat.

A túlzásba vitt tisztaságnak is megvan a hátránya. Dr. Richard Gallo (bőrgyógyász) elmondta, hogy az sem jó ha a tisztálkodást túlzásba visszük, mert bőrünkön vannak ‘jó' baktériumok is, melyek segítenek a testünknek növelni saját ellenállóképességét.

Címkék: higiénia, fürdés, zuhanyozás, hajmosás, haj, baktériumok, ellenálló képesség
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!