Szülők vitája gyermekük halálának jogáért

Egy krónikus beteg baba édesanyja bíróságon veszekszik a gyerek apjával arról, hogy lekapcsolják-e az életmentő gépekről.

A kisfiúnak egy ritka idegi betegsége van, ami súlyosan korlátozza a végtagok mozgását és az önálló légzés képességét. Születése óta kórházban ápolják.

Az orvosok le akarják kapcsolni a fiút a ventilátorról, ami a légzésben segít neki, de a kisfiú apja, aki elvált az anyukától, nem engedélyezte ezt.

A kórház bíróságra vitte az ügyet.

Ha a kórház nyeri a pert, ez lesz az első alkalom Nagy-Britanniában arra, hogy a bíróság egy olyen szülő ellen ítél, akinek gyermeke nem szenved agykárosodástól.

Az anya ügyvédje a következőket nyilatkozta: „A kisfiú édesanyja fia ágya mellett ül minden egyes nap, amióta megszületett. Az az elviselhetetlen szenvedés, amin a fiának kellene átmennie, elnyomja benne saját fájdalmát, hogy elveszíti őt.”

Az édesapa ügyvédei viszont azzal érvelnek, hogy a kisfiú agya sértetlen, a gyermek hall, lát, érez és felismeri szüleit.

Olyan videófelvételeket fognak vinni a bíróságra, amin a baba játszik, zenét hallgat és kapcsolatba lép szüleivel.

Az apa szerint egy olyan eljárás, ami egy lyukat vág a nyakba, hogy a levegő a tüdőbe juthasson, segíthetne fián, hogy kiengedjék a kórházból és otthon viselhessék gondját.Címkék: jog, halál, baba
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!