Szirup a fogszuvasodás ellen

A Xylitol szirup naponta készeri használata segíthet lecsökkenteni a fogszuvasodás mértékét gyermekeknél, egy új tanulmány szerint.

94 gyereket vizsgáltak a tanulmány során, 9-15 hónapos korúakat.

A gyerekek egy-harmada kapott naponta 8 gramm Xylitolt, amit két részben adtad nekik. A másik harmad ugyanezt a 8 grammot 3 részben kapta. A harmadik harmad pedig egyszer kapott, 2.67 grammos adagot naponta. A tanulmány 10 hónapig tartott.

A két adogos csoport 24%-ának lett fogszuvasodása a tanulmány végére. A három adagos csoport 41%-ának, az egy adagos csoportnak pedig több, mint felének.

A tanulmányban nem volt olyan csoport, akiknek Xylitol nélküli szirupot adtak.

A korai gyermekkori fogszuvasodás gyakori probléma. Az Egyesült Államokban a gyermekek 18%-ának szuvas a foga 4 éves korára.

A kutatók szerint a szirup 70%-kal csökkentheti a korai gyermekkori fogszuvasodást. A Xylitol egy fajta cukor, amit bizonyos rágók, cukrok és más ételek tartalmaznak. Természetes módon bizonyos gyümölcsökben is megtalálható.

Korábbi tanulmányok bizonyították már, hogy a Xylitol csökkenti a fogszuvasodás veszélyét gyerekeknél és felnőtteknél is. Azoknál a gyerekeknél is kevesebb kockázatot mutattak ki, akinek édesanyja Xylitolos rágót rágcsált minden nap a szülés után.

Címkék: fogszuvasodás, szirup, szájápolás, fogorvos
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!