Szendvicsek miatt kellett pacemaker egy nőnek

Különös mellékhatások? Hát igen. Nemrég kezeltek egy nőt Angliában, aki annyira rosszul reagált a szendvicsekre és egyéb más ételekre, hogy pacemakerre lett szüksége.  

A 25 éves nő meglátogatta orvosát, mert gyakran szédült, volt, hogy el is ájult és nagyon rosszul érezte magát. Amikor kikérdezték az orvosok, azt válaszolta, hogy bizonyos ételek evése után van rosszul, főleg szendvicsek és buborékos italok után. Egyszer el is ájult miközben szendvicset evett és közben autót vezetett.

A nő bevallotta, hogy nem evett a problémája miatt. 46 kilóra fogyott és a testtömegindexe sem volt így egészséges. Miután kihúzták az anorexiát, az orvosok adtak neki egy szendvicset, hogy megfigyeljék hogyan reagál. Nem ájult el, de szédült és a szívritmusa lelassult egy pár másodpercre. A probléma nem ételallergia volt és az étel sem volt romlott. A nyelés befolyásolta a bolygóidegét, ez pedig akadályozta a szíve elektromos aktivitását. A beteg kapott egy pacemakert, hogy segítsen a problémáin. Azóta nem ájult el és ehet szendvicseket büntetés nélkül.
Címkék: pacemaker, szívritmus, nyelés, bolygóideg, kardiológia
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!