Sok gyerek hall hangokat

Egy új tanulmány szerint, tízből egy, 7-8 éves gyerek hall hangokat, amik valójában nincsenek ott.

A legtöbb gyerek, aki hangokat hall, nem találja zavarónak. „Ezeknek a hangoknak, nagyon kis hatása van a mindennapi életre,” magyarázta a kutató.

A szülőknek sem érdemes aggódniuk, tette hozzá. „A legtöbb esetben a hangok egyszer csak eltűnnek. Azt ajánlanám a szülőknek, hogy mindig figyeljenek gyermekükre.”

Akár a mentálisan egészséges gyerekek és tinédzserek 16 százaléka is hallhat hangokat. Hangok hallása megnövelheti a skizofrénia és más pszichotikus betegségek kockázatát a későbbi életben, de a hangokat hallók nagy többsége soha nem lesz mentálisan beteg.

A kutatók 3.870 általános iskolást vizsgáltak és kérdeztek ki a hangok hallásáról.

9 százalék mondta azt, hogy hall olyan hangokat, amiket más nem. Csupán 15 százalék mondta, hogy szenved a hangoktól és 19 százalék, hogy a hangok belezavarnak a gondolataikba.

Előző tanulmányok a hangok hallását a méhben vagy a korai gyerekkorban bekövetkezett komplikációkhoz kötötték, de ez a tanulmány nem talált semmi köteléket a kettő között.

A csapat 5 további tanulmányt tervez a gyerekekkel, hogy megvizsgálják, hogy a hangokat hogyan hallják és milyen hatást gyakorol rájuk és a viselkedésükre.

Címkék: hallás, hangok, pszichotikus betegség, skizofrénia
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!