Sok a megelőzhető haláleset

Azok a betegségek, amik megelőzhetőek lennének oltásokkal, több amerikait ölnek meg évente, mint az autóbalesetek, a mellrák vagy az AIDS.

Ezek ellenére kevesen tudnak ezekről a betegségekről, így nagyon kevesen oltatják be magukat ellenük.
Meglepő az az adat, hogy több, mint 50.000 felnőtt hal meg minden évben olyan betegségektől, amik ellen van hatásos oltóanyag.
 
Azokra a betegségekre koncentrálnak az emberek, amik komolyabbak, nem pedig azokra, amik ellen létezik megelőzés. A szakértők szerint ezt jobban bele kellene építeni az amerikai kultúrába, hogy megvédhessék magukat és családjaikat azon betegségek ellen, amikre már kifejlesztették az ellenszert.
 
És hogy melyek ezek a betegségek? Íme:
 
·    Influenza. A legtöbben nincsenek azzal tisztában, hogy az influenza a legnagyobb gyilkos az összes megelőzhető betegség közül.
 
·    Hapatitis B. Csupán az amerikaiak 40%-a állítja, hogy ismeri ezt a fajtáját a májbetegségnek.
 
·    Agyhártyagyulladás. Gyilkos, de ezt csupán 36% tudja.
 
·    Övsömör. Kevesebb, mint a populáció fele tudja, hogy a bárányhímlő megmarad, hogy övsömört okozzon az élet későbbi részében.
 
·    Humán Papilloma Vírus (HPV). Petefészekrákot és nemi szemölcsöket okoz. Minden évben 6 millió új    beteg fertőződik meg, de csupán a populáció 30%-a van tisztában ezzel a problémával.
 
·    Tetanusz. Kevesebb, mint a populáció fele tudja, hogy a tetanusz szájzárat okoz.Címkék: oltások, megelőzés
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!