Ne hagyd ki a reggelit, ha fogyni szeretnél

A reggeli kihagyása nem tanácsos, ha veszíteni kívánunk testsúlyunkból vagy megtartani azt, mivel később kalória-éhséghez vezet

A kutatók úgy gondolják, tudják, hogy ez miért van. 
 
Az első étkezés kihagyása átveri ugyanis az agyat, ezért az úgy gondolja, hogy több kalóriára van szüksége a testnek. Olyan ételekre, amik hízlalnak.
A kutatók funkcionális MRI-t használtak, hogy megnézzék, hogy az étkezés hogyan befolyásolja az agyat és a test reakcióit.
 
Az fMRI lehetőséget ad az orvosoknak arra, hogy megnézzék a véráram növekedését az agyi aktivitás hatására. 
 
A tanulmányban 20 egészséges, nem-túlsúlyos ember vett részt. Nem ettek reggelit az fMRI előtt. A teszt közben random fotókat nézegettek magas és alacsony kalóriatartalmú ételekről.
Az agy jutalomközpontja aktívabb lett amikor magas kalóriatartalmú ételek képét nézték.
Amikor pedig ettek reggelit a részvevők és ugyanezt a tesztet megismételték rajtuk, az agy jutalomközponja nem mutatott semmilyen változást.
 
A tanulmány résztvevőit meg is kérdezték mindkét alkalommal, hogy melyik ételeket kívánják. A reggeli nélküli alkalomnál a magasabb kalóriatartalmú ételeket kívánták, reggeli után pedig nem mutattak irántuk akkora lelkesedést. Az ő döntésük is alátámasztotta az MRI megállapításait.
 

Címkék: testsúly, kalória, éhség, túlsúly
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!