Mozgassa át testét a munkahelyén is

Egyre több kutatás támasztja alá, hogy egészségtelen a nap nagy részében ülni. Sokáig úgy gondolták, hogy ha az ember mozog valamennyit egy nap, akkor nem számít, hogy a nap további részében ül. Ez a teória az elmúlt hat hónapban megdőlt.

Több tanulmány és kutatás is bebizonyította, hogy azok, akik sokáig ülnek minden nap, valószínűbben hamarabb haláloznak el, mint azok, akik többet mozognak.

Régóta ismerjük a testmozgás jótékony hatásait. A szív egészségétől a mentális egészségig, a cukorbetegség megelőzésétől a testsúly karbantartásáig, a lista pedig csak megy tovább. Az ülés viszont kevesebb aktivitást jelent, ami súlygyarapodáshoz vezethet, ehhez pedig rengeteg kockázat párosul. Ráadásul új kutatások szerint hormonális változások is járnak az „ellustult izommal”, ami a koleszterinszint növekedéséhez és más szívhez kapcsolódó problémákhoz vezethet.

Elég komoly motiváció, ugye?

Tippek:

  • Használjon egy kisebb poharat, hogy többször fel kelljen állnia újratölteni.
  • Óránként egyszer mindig álljon fel és sétáljon az irodában, menjen el a mosdóba, menjen fel a lépcsőn és még csinálhat is egy pár nyújtást mielőtt visszaül székébe.
  • Iktasson be egy sétát ebédidőben – esetleg egy étteremig és vissza vagy miután már megette az otthonról hozott ebédet.
Címkék: mozgás, ülés, munkahely, torna, sport, szív, hízás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!