Mi is az a nukleáris medicina?

A nukleáris medicina specialistái biztonságos, fájdalommentes és pénztárcabarát technikákat használnak, hogy ábrázolják a testet és hogy ellássák a betegséget.

A nukleáris medicinával való ábrázolás egyedi, mert ellátja az orvosokat információval a struktúráról és a funkcióról is. Ez egy olyan módszer, amivel olyan orvosi információkhoz lehet hozzájutni, amihez máshogy nem lehetne, műtétre vagy drágább vizsgálatokra lenne szükség hozzá. A nukleáris medicinával való ábrázolás folyamata gyakran a betegség nagyon korai szakaszában felfedezi a rendellenességeket – sokkal azelőtt, hogy vizsgálatokkal megmondanák.

A nukleáris medicina nagyon kevés mennyiségű radioaktív anyagot használ, hogy diagnosztizálja és kezelje a betegséget. Az ábrázolásban a radiogyógyszereket kimutatják speciális kamerákkal, amiket számítógépekkel irányítanak, hogy pontos képet alkossanak a test leképezendő részéről. A kezelés alatt a radiogyógyszerek pont ahhoz a szervhez mennek, ami kezelésre szorul. A sugárzás mértéke egy átlagos nukleáris ábrázolásnál egy röntgenhez hasonlítható.

Ma, a nukleáris medicina olyan eljárásmódokat nyújt, amik alapvetőek sok orvosi szakterületen. Új és innovatív nukleáris medicinával folytatott kezelések, amik a molekuláris szinteket célozzák meg a testben, forradalmasítják a megértésünket és megközelítésünket rengeteg betegség felé.

Címkék: nukleáris medicina, betegség, vizsgálat, gyógyítás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!