Megoldás a fogak pusztulása ellen a tea

Manapság egy 0.5 literes üdítő 15 teáskanál cukrot tartalmaz. A cukor és a különböző savak, amiket ezekben az italokban találunk, nagyon ártalmasak a fogakra.

Elpusztítják a zománcot és ha a zománc elpusztult, annak gyógyítására nincs mód. Van viszont egy olyan szomjoltó, ami nem okoz ilyen problémákat, ami nem más, mint a kifőzött tea.

Amellett, hogy jó íze van, a tea sok egészséges előnnyel is rendelkezik. Teli van természetes antioxidánsokkal, amik csökkentik a rák, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kockázatát.

Kutatók a fekete és a zöld tea rövid- és hosszútávú pusztító hatását hasonlították az üdítőkéhez. A tea pusztító hatása hasonló volt a vízéhez, azaz nem volt.

Ha teát iszik, kutatók azt tanácsolják, hogy hagyjon el minden adalékanyagot, mint a tej, a citrom vagy a cukor, mivel ezek az anyagok egyesülnek a tea természetes alapanyagaival, így csökkentik a pozitív hatásait. Továbbá, kerüljék az előre csomagolt porteákat, valamint az ice tea-ket, mivel kritikus savakat és rengeteg cukrot tartalmaznak. Az nem számít, hogy a tea meleg vagy hideg, a lényeg az, hogy otthon főzött legyen, adalékok nélkül.

A zománc károsodását legtöbb esetben a káros üdítők okozzák, ezért a szakértők azt tanácsolják, hogy inkább váltsunk teára, hogy megóvjuk fogaink egészségét.


Címkék: Tea, fogak, fogszuvasodás, fogorvos
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!