Megkopaszodott egy 11 éves kisfiú

Max Sherwood elkezdett kopaszodni. A 11 éves kisfiú egy pszichológiai rendellenességtől szenved, ami arra készteti, hogy csomókban tépje ki testéről a szőrt.

„Másodikos korában kezdte el kitépni a szemöldökeit, de utána abbahagyta,” mondta anyukája, Candace. „De amikor a negyediket kezdte, elkezdte kitépkedni a haját.”

Max szülei nem tudták, mit tegyenek – így elmentek egy konferenciára, amit a trichotillomania szenvedőinek szerveztek és ott találtak rá egy szervezetre, akik ingyen hajpótlásokat biztosítanak olyan gyerekek számára, akik elvesztik a hajukat a betegségben.

Max kapott egy félig tartós hajpótlást 2009-ben. Azóta nem tépte ki a haját.

De ez nem jelenti azt, hogy a probléma véget ért – továbbra is szenvedni fog a betegségtől és bármi kiválthatja belőle azt, hogy újra tépni kezdje a haját.

Pszichológusok szerint a trichotillomaniában a vele hordott stigma a legrosszabb. Sok beteg depressziótól is szenved és nehezen tanul. A trichotillomania általában gyermekkorban kezdődik, amikor a gyerek untakozik vagy feszült.

Vannak olyanok, akik valamilyen szinten élvezetesnek tartják a betegséget, ugyanis lenyugtatja őket vagy felkelti az érdeklődésüket, amikor unatkoznak.

A kezelés általában viselkedésterápia és gyógyszeres kezelés kombinációja.

Címkék: trichotillomania, hajtépés, haj, hajhullás, depresszió, unatkozás, érdeklődés
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!