McDonald’s kirúgja Ronaldot?

Több mint 550 egészségügyi dolgozó és szervezet írta alá azt a levelet, amiben arra kérik a McDonald's Corp.-ot, a Happy Meal-ek gyártóját, hogy állítsák le a gyermekeknek való reklámozást és küldjék nyugdíjba Ronald McDonald-ot.

A levelet hat újság fogja leközölni az államokban, mint egész oldalas reklámot.

„Hűek vagyunk a felelős reklámozáshoz és a gyermekek felé irányuló reklámainkat nagyon komolyan vesszük,” nyilatkozta a McDonald's szóvivője. „Értjük a gyermekek egészségének fontosságát és hűek vagyunk ahhoz, hogy kialakuljon egy párbeszéd és egy megoldás. Magas minőségű ételeket árulunk és a Happy Meal-jeink választást és változatosságot engednek a gyerekeknek. A szülők értékelik a Happy Meal-jeinket.”

A kampányt egy nonprofit szervezet indította, a Corporate Accountability International, akik korábban már dohánycégek és üdítőgyártók ellen is kampányoltak, mint a Coca-Cola Co. és a PepsiCo Inc. műanyag üvegeinek környezetszennyezése ellen.

A McDonald's-nak írt levél sürgeti a McDonald's-ot, hogy állítsák le a magas só-, zsír-, cukor- és kalóriatartalmú ételek reklámozását a gyerekek felé, továbbá Ronald McDonald és a Happy Meal játékok használatát.

Címkék: McDonald's, Ronald McDonald, Happy Meal, gyorsétterem, hamburger, cukor, zsír, kalória
A hír kommentálásához jelentkezzen be!

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/diagnozis.hu/httpdocs/hir.inc on line 152
© 2009 - 2019 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!