Napi bevitel diófélékből csökkentheti a kialakulási kockázatát a metabolic szindrómának, a 2-es típusú cukorbetegségnek és a szívbetegségnek.
Ez az új kedvező hír egy összehasonlításból ered, amelyet magfogyasztókon és nem magfogyasztókon végeztek. A Louisiana-i Egyetem kutatói átvizsgálták 13.292 felnőtt adatait, akik 1999 és 2004 között részt vettek Nemzetközi Egészség és Táplálkozási Vizsgálat kérdőívek kitöltésében, hogy megvizsgálják mennyi magot fogyasztottak naponta.
Arra jutottak, hogy 18.6%-a a felnőtteknek (19 és 50 év között) evett magokat naponta. 21%-a tette ugyanezt 51 év felett. Összehasonlítva azokkal, akik nem ettek magvakat arra jutottak, hogy a magevés csökkenti a kockázatát a metabolic szindrómának, a cukorbetegségnek és a szívbetegségnek.
Címkék:
magvak, dió, mandula, cukorbetegség, szív, szívbetegség, metabolic szindróma
|