Legvonzóbb vonásunk: a mosolyunk

Tudja, hogy az emberek mit tartanak a legvonzóbbnak egymásban? A mosolyukat. Egy felmérés szerint a mosoly a legvonzóbb testi vonás, vonzóbb a szemeknél vagy a testnél is.

Férfiak és nők között viszont van különbség, amikor a fogak és az íny ápolásáról van szó. Míg a nők 86%-a mos fogat kétszer vagy többször egy nap, addig a férfiak csupán 66%-a.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a nők 3-4 havonta cserélik fogkeféiket, míg a férfiak 5 havonta. Szakértők javasolják a fogkefék cseréjét 3-4 havonta, ugyanis az elhasznált fogkefék tisztítóképessége is csökken.

Sajnos viszont mindenkinek többet kellene fogselymet használnia. Csupán a kérdezettek 49%-a használ fogselymet naponta egyszer vagy többször. És 3-ból 1 ember úgy gondolta, hogy a fogmosás utáni vér a mosdóban normális, pedig nem az – ínybetegségnek vagy más egészségügyi problémának lehet a jele.

Az orális egészség fontos része az egészségnek. Rendszeres fogászati látogatások fontosak, nem csak azért, hogy az ínyproblémákat és a fogszuvasodást kezelni tudják, hanem azért is, mert bizonyos betegségeknek a szájüregben láthatóak a tünetei.

Címkék: mosoly, szájápolás, fog, fogászat, fogorvos
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!