Pálvölgyi Rita pszichiáter szakorvos, pszichoterápia szakorvosa
873 kérdés, válaszra vár 43

Dr. Pálvölgyi Rita

pszichiáter szakorvos, pszichoterápia szakorvosa

Specializáció: Az általam alkalmazott módszerek: pszichodinamikus, feltáró terápia, párterápia, relaxáció, hipnoterápia

Munkahely: Harmónia Műhely

Bemutatkozás:
Pszichiáterként kezdetektől fogva, - és egyre inkább – törekszem a hozzám fordulók problémáinak és betegségeinek komplex megközelítésére.
Szakmai tevékenységem 25 éve során a kórházi osztályos munka felől egyre erőteljesebben a pszichoterápiás rendelés felé fordultam. Már évek óta ez képezi tevékenységem gerincét.
Rendeléseimen felnőtt, / vagy majdnem felnőtt/ pacienseket fogadok egyéni terápia keretében. Emellett párterápiát is végzek. A terápia pontos kereteit az első ülés során határozzuk meg.
Én úgy tapasztalom, hogy a pszichoterápiás tevékenység végzése állandó személyes változást, tanulási folyamatot feltételez. Az új irányzatokkal történő megismerkedés újabb lehetőséget nyújt számunkra a jelenségek értelmezéséhez, pacienseink jobb megértéséhez.
Én szakmai alapjaimat a pszichoanalitikus, pszichodinamikus gondolkodásmód képezi. Képzésemet saját önismereti terápiám, terápiáim szupervíziós követése és elméleti szemináriumokon történő közös munka jelentették.
Pár-és családterápiás ismereteimet kezdetben kórházi osztályon, majd évekig egy családterápiás ambulancián dolgozva sajátítottam el.
Hipnoterápiás ismereteim frissebbek, ezeket az elmúlt 5 év során sajátítottam el az Integratív Pszichoterápiás Egyesület keretei között.
Ezeket a módszereket igyekszem a paciensek személyiségének, problémáinak, irányultságának megfelelően alkalmazni, kombinálni.
A pszichoterápiás tevékenység elkötelezettséget kíván mindegyik fél részéről. Elkötelezettséget a közös munkára, mely a tünetek, panaszok, testi jelenségek, családi problémák mögötti lelki-és kapcsolati jelenségek, folyamatok feltárására irányul. Ez a munka néha hosszú hónapokig, akár évekig is tarthat, és fájdalmas élményeket, nehéz időszakokat is magába foglalhat.
A pszichoterápia mellett szükség szerint gyógyszeres kezelést is alkalmazok. Ennek várható hatásait, előnyeit, esetleges kellemetlen mellékhatásait mindig részletesen megbeszéljük.
Meggyőződésem, hogy önmagában a gyógyszeres terápiától nem várható tartós gyógyulás. A pszichés folyamatok, változások nyomon követése elengedhetetlen követelmény. Igazi eredmény, a problémák valódi meghaladása, a személyiség érése azonban a gyógyszeres és pszichoterápia együttes alkalmazásától várható.


© 2009 - 2021 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!